Харків'яни вже кілька днів не можуть повернутися з Кіпру - чому не випускають літак

Пасажирам не пояснюють причин затримки, а просто змушують чекати у залі очікування

На Кіпрі вже кілька днів харків'яни чекають на свій літак. Про деталі очікування заручники обставин розповідають у соцмережах.

Перевізник Wizz Air переносить виліт літака Ларнака-Харків уже втретє. Рейс W6 4603 мав вилетіти з грецького Кіпру ще 16 травня, проте спочатку пасажири просто чекали на літак в аеропорту, потім їм повідомили, що рейс перенесено на 17 травня. Пасажирам надали житло, а 17 травня привезли в аеропорт. Втім, літак не вилетів знову, а авіакомпанія пообіцяла, що літак вилітатиме 18 травня о 21:40.

На офіційному сайті авіаперевізника значиться інша інформація: там вказано, що рейс було перенесено, але вилітати він має 18 травня о 18:21. Україна та Кіпр перебувають в одній часовій зоні.

Пасажири розповідають, що про причини затримки їм не повідомляють. Деякі з них жаліються на те, що у них сплив термін дійсності тестів на наявність коронавірусу, які необхідні для того, аби потрапити на територію України. У авіакомпанії відмовилися компенсувати харків'янам витрати на повторні тести.

На сайті авіакомпанії йдеться про те, що у разі затримки перевізник забезпечує лише харчування пасажирів та надає їм готель та трансфер до/з нього.

Для довідки: зробити ПЛР-тест на коронавірус для пред'явлення під час в'їзду в Україну можна або вже безпосередньо на території України, або у країні відправлення. Такий тест діє 72 години.

Нагадаємо, раніше у Харківському аеропорті відкрили ще один міжнародний напрямок: Харків - Рим. Літаки почнуть літати в італійську столицю з середини липня, а от придбати квитки можна вже зараз.



Джерело: https://t.me/h_saltovka
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися