У прокуратурі вважають, що харківський бюджет втратив понад 300 тис. грн: що сталося

У положеннях договору була вказана ціна електричної енергії, однак постачальник почав підвищувати вартість

Через незаконні додаткові угоди про постачання електроенергії перинатальному центру харківський бюджет втратив понад 300 тис. грн. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Керівник Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова подав до Господарського суду Київської області позовну заяву в інтересах держави до ТОВ про визнання недійсними додаткових угод до договору про закупівлю товару та повернення безпідставно сплачених бюджетних коштів.

Було встановлено, що у 2021 році між КНП ХОР “Обласний клінічний перинатальний центр” та підприємством було укладено договір про постачання електричної енергії.

У положеннях договору була вказана ціна електричної енергії. Але згодом підприємство-постачальник почало підвищувати ціну на послугу, оформлюючи це додатковими угодами до договору. 

Проте підняття цін на електроенергію не мало належного документального обґрунтування та підтвердження. Постачальник не надав належні докази коливання цін на електричну енергію. 

Підприємство надало висновки, які за своїм змістом та суттю є лише документом довідково-інформаційного характеру та фактично дублює дані із сайту ДП “Оператор ринку”.

Прокуратура вимагає визнати недійсним незаконні додаткові угоди до договору та стягнути з ТОВ понад 300 тис. грн.

Зараз судом відкрито провадження у справі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що 6 вересня рішенням позачергової сесії Харківської міської ради було внесено зміни до бюджету Харківської міської територіальної громади на 2023 рік.

У Департаменті бюджету та фінансів пояснили, що це обумовлено необхідністю фінансування заходів, пов’язаних з організацією навчального процесу та підготовкою Харкова до опалювального сезону.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися