Новини партнерів

До роботи повернулися 2300 робітників: Скакун повідомив, що «Електроважмаш» вивели із кризи

Скакун зазначив, що ситуація на заводі «Електроважмаш» зараз стабілізувалася

Голова Харківської обласної державної адміністрації Олександр Скакун відвідав АТ "Українські енергетичні машини" та провів зустріч зі співробітниками колишнього заводу "Електроважмаш", який разом із "Турбоатомом" увійшов до складу нового харківського концерну.

За словами Скакуна, на сьогодні ситуація на заводі стала стабільною. Також він наголосив, що було підписано перший контракт і на свої робочі місця на заводі повернулися 2300 людей.

"Об'єднання заводів "Електроважмаш" та АТ "Українські енергетичні машини" (колишній Турбоатом), двох великих гігантів, в один концерн – це крок у майбутнє. Завдяки цьому ми отримаємо один великий потужний концерн, який зможе конкурувати з продукцією, що виробляється на світових ринках", – говорить Олександр Скакун.

Крім того, голова ХОДА зазначає, що керівництво концерну розуміє, яка продукція повинна вироблятися на заводі, щоб вона в результаті була затребуваною, і хто стане замовниками.

Гендиректор об'єднаного підприємства Віктор Суботін зазначив, що "Українські енергомашини" вже мають плани з виробництва на 2022 рік.

"Ми підписали контракт із нашим основним замовником на тягові двигуни ДУ-118 обсягом 1720 одиниць на наступний рік. Крім того, додамо генераторне виробництво та його реалізацію. З грудня ми займаємося тим, що комплектуємо сировиною та матеріалами під підписані контракти та відвантаження виробів уже із січня", – розповів Віктор Суботін.

Що важливо, робітникам колишнього "Електроважмашу" почали виплачувати борги із заробітної плати. Загалом за три місяці було виплачено 78 млн грн.

"Нам залишилося ще виплатити 11 млн за жовтень, листопад та грудень – це поточна зарплата. Ми погасимо заборгованість, звичайно, не можна сказати, що за мить. Але вже до Нового року обов'язково виплатимо аванс та зарплату за місяць", – повідомив Віктор Суботін.

Однак це далеко не всі позитивні новини. Суботін розповів, що середню заробітну плату співробітникам збільшать із 8000 гривень до 12000 грн. Також на території колишнього заводу планують відкрити їдальню та їдальню для співробітників.

На завершення Олександр Скакун зазначив, що дуже важливо підтримувати таку велику промислову сім'ю.

"Тепер ми говоримо про широкий спектр роботи заводу, і це, безумовно, тяга та генераторне виробництво, гідроенергетика. Наше завдання – завантажити завод у всіх напрямках. І ми на 100% розуміємо як це робити. Це дуже великий крок для майбутнього підприємства", – сказав Олександр Скакун.

Нагадаємо, два промислові підприємства "Українські енергетичні машини" (колишній "Турбоатом") та "Електроважмаш", об'єднані за рішенням Кабміну, з грудня працюють як єдине підприємство, а з 1 січня 2022 року матимуть єдиний баланс.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися