Що буде з урожаєм у Харківській області

У ХОВА розповіли, які роботи виконують господарства на полях регіону

У Харківській області на території усіх районів, де дозволяє безпекова ситуація, триває посівна. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Ярих зернових та зернобобових культур найбільше засіяли аграрії Богодухівщини та Красноградщини. Площа ярих зернових та зернобобових культур становить близько 285 тис. га, сої – понад 26 тис. га, а соняшнику - понад 358 тис. га. У Харківській ОВА зазначили, що загалом оброблено та засіяно майже 680 тис. га сільгоспугідь. 

Заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації Євген Іванов розповів, що впродовж тижня господарства області обробляли добривами посіви гречки, соняшнику, ярового ячменю та зернобобових культур. Також виконували міжрядний обробіток посівів соняшнику. Погодні умови сприяли проведенню польових робіт, посівна в регіоні продовжується. 

Для виконання комплексу весняно-польових робіт потрібно майже 850 тис. тонн засобів захисту рослин. Господарства забезпечені засобами на 89%, а саме в наявності 752 тис. тонни пестицидів. Підприємства продовжують укладати договори на постачання засобів захисту рослин у залежності від потреби.

Також при Харківській ОВА діє оперативна група з координації заходів розмінування. Група веде облік розмінованих територій та впроваджує систему взаємодії підрозділів розмінування різних відомств у ході виконання робіт.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що жителям Харківської області надають гуманітарну допомогу. Детальніше про це читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися