"Харківводоканал" зловживає монополією, - АМКУ

Дії комунального підприємства можуть призвести до ущемлення інтересів споживачів

Антимонопольний комітет України виявив в діях КП "Харківводоканал" ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

У відомстві зазначають, що комунальники встановили додаткові, не передбачені чинним законодавством вимоги в технічних умовах для отримання послуг з централізованого водопостачання та водовідведення.

Ознаки порушення передбачені пунктом 1 частини другої статті 13, пунктом 2 статті 50 Закону України "Про захист економічної конкуренції", у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку шляхом встановлення таких умов придбання товару, які неможливо було б встановити за умов існування значної конкуренції на ринку послуг з видачі технічних умов на приєднання до систем централізованого водопостачання та водовідведення та збільшення обсягів централізованого водопостачання та водовідведення.

На думку АМКУ, така поведінка комунального підприємства може завдавати шкоди інтересам споживачів, слабка позиція яких використовується в свою користь через відсутність альтернативних джерел отримання зазначених послуг.

Раніше повідомлялося: У Харкові показники електромагнітного випромінювання зашкалюють в місцях скупчення магнітних вишок.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися