Ринок землі: Харківська область в лідерах з продажу ділянок

Вперше Харківщина стала лідером за кількістю площі земель, де зареєстровано угоди (1471,5 га)

Харківська область лідирує із продажів землі з моменту запуску земельної реформи (1 липня). Так, станом на 12 серпня в Україні вже укладено 6118 угод в рамках земельного законодавства. Про це повідомили в Мінагрополітики, пише Agro. Times.

Площа землі, стосовно якої зареєстровані правочини, становить 12 414 гектарів.

Вперше Харківщина стала лідером за кількістю площі земель, де зареєстровано угоди (1471,5 га). Полтавщина, яка до цього посідала першу сходинку за кількістю площ земель, стала другою (1450,1 га). На Кіровоградщині кількість таких площ становить 1017,3 га, на Дніпропетровщині - 1003,3, на Київщині - 905,7 га.

picture

Нагадаємо, що ринок землі в Україні було відкрито 1 липня 2021 року. Протягом трьох років придбати землю сільськогосподарського призначення можуть тільки громадяни України, але не більше 100 га в одні руки. Для того щоб продати землю іноземцям або особам без громадянства, це питання необхідно буде винести на всеукраїнський референдум.

Раніше "Коментарі" розповідали, що в Харківській області почастішали випадки зацікавленості прокуратури землею комунальної власності, напередодні відкриття ринку землі, минуло багато судових засідань з відчуження ділянок такої землі у орендарів. Так, вчителі однієї зі шкіл регіону скаржилися на те, що прокуратура хоче забрати частину землі, яку орендує школа у міста.

У матеріалі нашого видання також можна прочитати, яка ситуація з сільським господарством в Харківській області. За січень-червень 2021 року індекс сільськогосподарської продукції в порівнянні з аналогічним періодом 2020 року склав всього 89,1%.




Yana Malysheva

12 серпня 2021, 17:07

Приватизации земли и домовладений, экономических явлений не существует в экономике. [email protected] Malusheva.yana78 Instragram

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися