Що відбувається з малим бізнесом у Харкові

У 2023 році у Харкові офіційно зареєстрували свій бізнес 6,1 тис. ФОП

У Харкові станом на 1 липня зареєстровано 118,8 тис. фізичних осіб-підприємців. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

У Департаменті адміністративних послуг та споживчого ринку розповіли, що у першому півріччі 2023 року у Харкові припинили діяльність 9,7 тис. ФОП. За вказаний період 467 ФОП  перемістили бізнес із Харкова та змінили свою податкову адресу на іншу область або територіальну громаду.

При цьому у Департаменті зауважили, що у 2023 році офіційно зареєстрували свій бізнес 6,1 тис. фізичних осіб-підприємців. Також за цей період Харків обрали в якості нової локації для своєї діяльності та змінили свою податкову адресу на місто Харків 611 фізичних осіб-підприємців. ФОП переїхали в Харків переважно з деокупованих територій регіону.

Для підприємців та тих, хто планує розпочати власну справу, діють  державні та міжнародні програми, за якими можна отримати фінансову, менторську, експертну та юридичну допомогу.

Також діючі та майбутні підприємці у Харкові можуть подати заявку на отримання мікрогрантів в межах урядового проєкту “єРобота” для створення та розвитку власного бізнесу. У Харківському обласному центрі зайнятості розповіли, що за час дії грантової програми “Власна справа” у місті Харкові було ухвалено 27 позитивних рішень щодо підприємців, які хочуть створити новий бізнес або розширити вже наявний, а 14 нових бізнесів вже отримали фінансування.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові понад добу не буде води.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися