Що робиться з бізнесом у Харкові

У Харкові продовжує закриватися малий бізнес

У Харкові протягом січня-серпня виявили бажання розпочати власну справу та офіційно зареєстрували бізнес майже 9 тис. фізичних осіб-підприємців. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Станом на 1 вересня, за інформацією Головного управління ДПС у Харківській області, кількість фізичних осіб-підприємців по Харкову склала 118,6 тис. осіб. Протягом січня-серпня 2023 року припинили діяльність майже 10 тис. фізичних осіб-підприємців. Перемістили бізнес з Харкова та змінили свою податкову адресу на іншу область або територіальну громаду за цей же період 466 ФОП.

При цьому близько 650 фізичних осіб-підприємців (переважно з деокупованих територій) перевели свій бізнес у Харків.

У Департаменті адміністративних послуг та споживчого ринку зазначили, що сьогодні бізнес відіграє ключову роль у забезпеченні нашої економічної незалежності та подальшому розвитку. “Міська рада робить все можливе для підтримки бізнесу, залученню інвестицій та активізації ділової активності в місті”, - наголосили у департаменті.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області реалізують проєкт “Центр підприємницьких ініціатив ветеранів “Новий відлік”.

Метою проєкту є надання допомоги ветеранам у започаткуванні, поновленні та розвитку власного бізнесу, забезпеченні можливостей влаштувати гідне життя ветеранам та їх сім’ям.

У ході реалізації заходів проєкту учасники отримають консультації від експертів проєкту для розробки бізнес-плану та підготують проєктні заявки та подадуть їх для отримання грантів на розвиток власного бізнесу.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися