Як змінилися ціни на нерухомість на околицях Харкова

На початку жовтня в сегменті пропозиції переважають будинки, ціна яких 30-60 тисяч доларів

З початку поточного року ціни на приватні будинки на околицях Харкова збільшилися на 10-15%. Про це розповів глава Харківського відділення Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України Андрій Правдін, пишуть "Метри".

За словами експерта, найбільше користуються попитом будинки сучасної забудови, площа яких від 80 до 150 кв.м., і земельною ділянкою близько 10 соток. При цьому дефіцит якісних пропозицій досягає 20%.

Фахівець зазначив, що такі садиби популярні через вимоги до енергопостачання, а також складів сім'ї в дві-чотири людини:

"Також важливим для потенційних покупців є зручне і близьке до будинку розташування об'єктів інфраструктури таких, як, наприклад, зупинок транспорту, шкіл, супермаркетів тощо", - говорить експерт.

Андрій Правдін зазначив, що на початку жовтня в сегменті пропозиції переважають будинки, ціна яких 30-60 тисяч доларів (більше 30%). А ось юудинки, вартістю від 100 до 200 тисяч доларів, становлять 20% пропозиції.

За даними експерта, в III кварталі 2021 близько 40% об'єктів, виставлених на продаж склали частини домоволодінь в досить великому ціновому діапазоні від 5,5 тисяч доларів (район Лиса Гора, частина будинку із загальним двором без ремонту і зручностей) до 130 тисяч доларів (елітний район "Шатилівка", частина будинку площею 110 м2 під чистову обробку).

Правдін зазначає, що з жовтня 2021 по квітень 2022 рік ціни в сегменті приватних будинків Харкова не зміняться. Коливання вартості можливі в сегменті будинків площею від 80 до 150 кв.м.

Раніше "Коментарі" писали, що в Харкові дешевшає торгова нерухомість .



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися