У Харківській області розробляють стимули для відновлення заводів, підприємств та малого бізнесу

У Харкові відбувся форум «Харківська платформа: відновлення, розвиток, реінтеграція»

Захід відбувся за ініціативи благодійної організації "Координаційний гуманітарний центр" при сприянні Харківської обласної військової адміністрації. До форуму долучилися понад 150 учасників, серед яких – начальники районних військових адміністрації Харківщини, представники органів місцевого самоврядування, громадськість, а також представники локальних міжнародних благодійних організацій. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ХОВА.

Учасники форуму обговорили стратегію розвитку та відновлення деокупованих територій регіону, актуальні потреби районів Харківської області у сфері відбудови, проблематику співпраці з локальним та міжнародним благодійним сектором, а також потреби громад у процесі підготовки до опалювального сезону в осінньо-зимовий період.

Начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, зазначив, що в області створюють сприятливі умови для повернення бізнесу.

Робота з покращення умов для повернення бізнесу в регіон проводиться спільно з профільними департаментами Харківської ОВА та Міністерством економіки України.

"Перший віцепрем'єр-міністр України Юлія Свириденко не одноразово була на Харківщині і це не просто візити. Дійсно ми напрацьовували ті механізми, які мають бути унікальними саме для Харківщини, для того щоб бізнес реагував і повертався. І були стимули для того, щоб відновлювалися заводи, підприємства, відкривався малий бізнес в регіоні", - зазначив Олег Синєгубов.

Нагадаємо, Харківщині вдалося досягти спеціальних умов кредитування за державними програмами - компенсація відсотків за програмою до рівня 1% на перші два роки, збільшення кредитного ліміту до 150 мільйонів та збільшення терміну кредитування до 10 років на інвестиційні цілі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Атракціони у Харкові – що про їх роботу кажуть у Центральному парку

У Центральному парку в Харкові атракціони не працюють з початку повномасштабної війни РФ проти України, тобто з 24 лютого минулого року. Про це повідомили в Департаменті культури міськради у відповіді на журналістський запит "Коментарів. Харків".

За даними адміністрації парку за час бойових дій та обстрілів зруйновано було п’ять атракціонів, ще дев’ять – зазнали значних пошкоджень. Всі технічні роботи та обслуговування атракціонів проводиться згідно з регламентом комунального підприємства "Центральний парк". Коли саме відновлять роботу атракціонів – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися