На Харківщині суд розірвав з підсанкційною компанією договір на ремонт дороги: подробиці

Загальна вартість ремонту дороги місцевого значення становить 150 млн грн

У Харківській області суд розірвав договір між держпідприємством та ТОВ про закупівлю послуг з поточного ремонту автомобільної дороги місцевого значення. Вартість послуг становить 150 млн грн. При реалізації договору виявили низку порушень. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Окружна прокуратура встановила, що держпідприємство уклало договір на виконання послуг з ремонту дороги з ТОВ, до якого згодом було застосовано персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні санкції, відповідно до рішення РНБО.

Також підсанкційне ТОВ постачало асфальтобетонну суміш для ремонту автомобільної дороги та надавало послуги з випробувальної дорожньої лабораторії. 

“Застосування вказаних санкцій призводить до порушення істотних умов договору, в тому числі неможливості своєчасного виконання умов договору та якісного надання послуг”, - повідомили у прокуратурі. 

Господарський суд Харківської області  у повному обсязі задовольнив позовну заяву окружної прокуратури. Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

Ремонт вищевказаної дороги відбувається в рамках державної програми “Велике будівництво”.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що директори підприємств організували незаконний видобуток піску та протягом кількох років вибирали корисні копалини, чим завдали збитки державі у розмірі майже 1 млрд гривень. Члени організованої групи отримали в оренду земельну ділянку площею близько 2,5 га та дозвіл на видобуток корисних копалин. Протягом декількох років поспіль під виглядом законної діяльності обвинувачені видобували пісок на іншій земельній ділянці площею понад 18 га.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися