Через недбалість харківських податківців бюджет втратив 2,7 мільйона гривень

Заступника голови ГФС в Харківській області підозрюють у недбалості

Одного із заступників голови Державної фіскальної служби України в Харківській області підозрюють у службовій недбалості, а його підлеглого — в невиконанні рішення суду.

Співробітники Головного управління ГФС в Харківській області, в 2015-2017 роках не виконували рішення адміністративного суду про відшкодування податку на додану вартість товариству з продажу автомобілів. Через незаконні дії податківців, державі, окрім основного боргу, довелося виплатити ще й більше 2 мільйонів 700 тисяч гривень пені. Про це повідомили в ГБР.

У прокуратурі уточнили, що начальник одного з відділів ГФС в Харківській області навмисно не вносив в податкову базу даних відомості про прийнятих рішеннях суду. Відповідно, суспільство з продажу авто не отримало з бюджету 4 мільйони гривень — відшкодування податку на додану вартість. Бездіяльності податківця призвели до нарахування пені на користь підприємства, більше 2 мільйонів 700 тисяч гривень.

"При цьому керівник не проконтролював чи виконав його підлеглий судове рішення. Зараз вирішується питання про відсторонення підозрюваних від займаних посад та обрання для них запобіжного заходу", — додали в прокуратурі Харківської області.

Одного із заступників начальника ГФС в Харківській області підозрюють у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України). Йому загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Підлеглому заступника начальника ГФС в Харківській області повідомили про підозру у невиконанні судового рішення (ч. 3 ст. 382 Кримінального кодексу України). Кримінальне провадження розслідує територіальне управління ДБР в Полтаві. Оперативне супроводження здійснює Східний відділ УВБ ДФС. Йому загрожує до восьми років ув'язнення.

Раніше портал "Коментарі. Харків" повідомляв, що у Харкові чоловік намагався застрелитися на очах у тещі.



Джерело: https://dbr.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися