Харків швидко подолав економічні наслідки пандемії Covid-19 - експерти ООН

Економіка міста виявилася майже невразливою до зовнішніх впливів

Європейська економічна комісія ООН відзначила швидке відновлення Харкові після економічної та фінансової кризи через пандемію коронавірусу. Про це повідомили у Харківській міськраді з посиланням на Департамент економіки та комунального майна.

За оцінками експертів місії Харків дуже швидко вийшов з кризи, а економіка міста продемонструвала майже повну відсутність на неї впливу зовнішніх факторів.

Експерти ООН зазначили, що таке швидке відновлення відбулося завдяки стійкій системі планування та використання механізмів антикризового управління бюджету та розвитку міста.

У висновках місії йдеться про те, що міська влада ефективно оцінює та вчасно виявляє вразливі місця економіки, спираючись на попередній досвід.

В ООН наголосили на тому, що попри економічні проблеми через пандемію технологічний розвиток міста продовжує тривати, що впливає на постійний масштабний розвиток Харкова.

Для довідки: Харків є єдиним містом України, що бере участь у проєкті ООН "Економічне та фінансове відновлення міст та підвищення стійкості після та під час коронавірусу". У подальшому планується реалізувати ініціативи ООН, що мають покращити стійкість міста та його незалежність від впливів ззовні.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Харків отримав "позитивний" рейтинг кредитоспроможності на міжнародному рівні. Зміна статусу міста Харкова згідно з міжнародним рейтингом кредитоспроможності пов'язана із черговим переглядом прогнозу рейтингу дефолту емітента (РДЕ) всієї України. Такі прогнози робить рейтингове агентство Fitch Rating, що входить до "великої трійки" агентств світу.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися