Група компаній «Ромб»: формула залізобетонної репутації

Що є цінним для справжнього бізнесмена? Гроші? Нерухомість? Успішні контракти? І це теж, але ... не зовсім. Цінна - репутація. Вона - як візитка компанії, її «особиста картка»

Головні складові, що формують якусь "формулу" ділової репутації - це перш за все реалізовані проекти, професійна компетенція і відкритість керівників цієї компанії.

... Саме про це говоримо з засновниками групи компаній "Ромб" з міста Львова Богданом Романівим і Володимиром Олійнічком. Привід для розмови істотний: недавно, після ретельного тендеру, держава доручила їм будувати обласний онкологічний центр в Харкові.

Хто вони - забудовники зі Львова? Чому конкурсна комісія вирішила довірити 836 мільйонів державних гривень саме цієї компанії? Чи здатна вона реалізувати такий важливий і амбітний проект?  

Варто розібратися ...


Пул "ромб"

"Ми наполегливо і системно працювали над тим, щоб мати все необхідне для повного циклу робіт. Саме це і є головною філософією нашої групи компаній: щоб бути впевненим в якості роботи, треба контролювати всі процеси. Максимально обійтися без оренди стороннього обладнання та роботи з субпідрядниками, що, крім інших ризиків, ще й робить дорожчим проект ", - пояснює співзасновник" Ромба "Богдан Романів.

Історія цього бізнесу почалася в далекому 2007 році. Саме тоді будівельник Романів і проектант Володимир Олійнічок заснували компанію "Ромб".  

"Наші компетенції якраз відповідали головним циклам будівництва: Володимир чудово розбирається в проектуванні, я - в будівельних тонкощах", - згадує Богдан Романів.

picture

Згодом бізнес переріс у цілий "пул ромб" (так неформально свої підприємства називають забудовники). Серед них - приватні підприємства "Р.О.М.Б.", "РОМБ" і "Спецбуд-Захід" (будівництво житлових і промислових будівель всіх категорій складності), спеціалізоване підприємство "Трейден" (власне виробництво ліфтів, операційного управління процесами монтажу / демонтажу будівельних баштових кранів), а також охоронні підприємства "Охорона і спецзахіст" і "Охорона і спецзахіст 2".

"Охоронні фірми ми заснували, розуміючи, що наші об'єкти, вимагають порядку і безпеки. Це стало своєрідною завершальною крапкою формування нашої групи компаній. Адже станом на 2019 рік ми вже мали потужний арсенал техніки, кілька сотень кваліфікованих працівників і готовність братися за все більш серйозні проекти ", - каже Володимир Олійнічок.

Список спецтехніки дійсно вражає. Судіть самі: автокрани, вантажівки МАN, DAF, Mersedes, RENO, MASTER, FAW і КамАЗ, трал-маніпулятор, екскаватори, бульдозери, навантажувачі, бетононасоси, бетонозмішувачі, шість (!) Баштових кранів, комплекти професійної опалубки ...

У розпорядженні "ромбів" - станції технічного огляду і ремонту автотранспорту, одна з яких оснащена гідропідйомником і стаціонарними постами обслуговування.  

А також складські запаси будівельних матеріалів, які сумарно оцінюються в 5 мільйонів гривень.  

У "Ромбах" кажуть: навіть якщо не орендувати жодної одиниці спецтехніки, запасів матеріальних засобів і обладнання компанії вистачить на одночасну роботу над трьома будівельними об'єктами площею понад 50 000 квадратних метрів кожен. 

picture

Літопис безперервного зростання

У головному офісі групи компаній "Ромб" у Львові, - строго і затишно. Стіни обвішані фотографіями і проектами зданих, поточних і майбутніх будівельних об'єктів.

"Зараз ми працюємо відразу на п'яти будівельних майданчиках. Ось, на фото один з самих амбітних наших проектів - житлово-офісний комплекс "Парк Арена", - розповідає, вказуючи на зображення, Володимир Олійнічок.

"Парк Арена", що поруч зі знаменитим стадіоном "Арена Львів" - справді грандіозна: півтисячі квартир, 6 житлових секцій, величезний офіс-центр, підземна парковка, два ставки і сквер на території.

"Разом з тим, цей проект непростий: комплекс будується на земельній ділянці з дуже складним" промисловим "минулим. Озера на прилеглій території, - це не тільки бонус для майбутніх мешканців, а й привід для складних рішень щодо гідроізоляції фундаментів ", - пояснює забудовник.

Серед інших активних проектів - житлові комплекси "Роял Парк" і "Вальдхаузен" в Дублянах під Львовом, ЖК "Паросток" в селищі Брюховичі, офісний центр у Львові на вулиці Шевченка.


А позаду - успішно завершені об'єкти, де вже давно і спокійно живуть сотні жителів. Наприклад, це одна з візитівок Львова - елегантний сучасний житловий комплекс "Парус".


* * *

Історія "ромб" - це по суті літопис постійного зростання і підкорення нових технологічних, інноваційних вершин. Раз по раз в звітах про зроблене зустрічаємо слово "вперше":

- вперше на складному пальовій фундаменті відтворили автентичне спорудження древнього Львова, причому не порушивши сусідні житлові будівлі (будинок на вулиці Єфремова 2013 року);

- вперше використали вентильовані фасади, які потім стануть справжньою візитною карткою "Ромба" (вул. Порохова у Львові в 2014 році);

- вперше реалізована унікальна архітектура, яка не має прецедентів у Львові (масштабний ЖК "Парус" у 2015 році);  

- вперше побудували власну котельню на твердому паливі (ЖК "Роял Парк", 2018);  

- вперше використовували формат комерційних прибудов, які створювали враження прилеглих до основної будівлі архітектурних форм ( "Парус-Лайф", 2016 рік);

- вперше реалізували складний проект проведення каналізаційного колектора з сусіднього населеного пункту (ЖК "Роял Парк", 2019)

- вперше реалізують проект житлового комплексу з власними озерами на території і підземним паркінгом ( "Парк Арена", 2020 рік).

Забудовники кажуть: 13 років активної і продуктивної діяльності дали безцінний досвід, сформували авторитет і дозволили розробити подальшу стратегію розвитку бізнесу.

"Тільки рік тому, в 2020-м, ми взяли на себе сміливість претендувати на державні замовлення. Адже розуміємо і рівень вимог і необхідності мати серйозний професійний бекграунд. Наш розрахунок виявився успішним: ми змогли запропонувати гідні умови і високоякісно виконати роботи ", - каже Богдан Романів.  

picture

"Створювати соціальні об'єкти - особлива відповідальність"

Рік роботи увінчався трьома перемогами на конкурсах з реалізації соціальних об'єктів: приймального відділення лікарні в Мукачеві, спорткомплексу з басейном в Червонограді і шкіл в селі Пристань та селищі Гірник Львівської області.

... Червоноград зачекався власного басейну. Проблеми і скандали супроводжували цей довгобуд тривалий час. Не одного підрядника змінив міськрада в надії довести до розуму важливий соціальний об'єкт. Поки за справу не взялися фахівці "Ромба".

"Стояло завдання якісно і одночасно в межах виділеного бюджету завершити басейн спорткомплексу" Шахтар "в Червонограді. Потрібно було облаштувати чашу басейну, що було зовсім непростим завданням: дно мало серйозні перепади глибини, задумані для можливості здійснювати стрибки з висоти. З використанням спеціалізованих технологій і матеріалів ми успішно впоралися з цим завданням ", - розповідає Володимир Олійнічок.

 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися