"За права людини!": у Харкові активісти "кришували" підприємців, які вивозять рідкі відходи

Громадська організація погрожувала підприємцям фізичною розправою, якщо ті не платитимуть по 100 гривень

Керівник громадської організації "Накипело" разом зі своїми колегами-активістами займався вимаганням коштів з підприємців, які вивозять відходи на території області. Про це повідомили у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Оперативники та слідчі обласного управління поліції викрили діяльність злочинного угрупування та виявили, що прикриваючись "боротьбою зі свавіллям та захистом прав громадян", вони обклали "даниною" харківських підприємців.

"За кожен виїзд машини за межі міста підприємці повинні були сплачувати по 100 гривень. Надалі вони вирішили підняти "таксу" до 200 гривень. У разі відмови фігуранти погрожували підприємцям фізичною розправою та перешкоджали їх діяльності", - повідомляють у прес-службі установи.

Загальний обсяг такого місячного заробітку активістів складав 20 000 гривень, які через залякування сплачувала їм група підприємців.

Під час чергового розподілу "траншу" між учасниками злочинного угрупування оперативники та слідчі разом із спецпідрозділом "КОРД" затримали одного з членів банди та їхнього очільника. На той момент сума "відкату" склала 18 000 грн.

За даними слідства, протягом останніх місяців зловмисники отримали від асенізаторів близько 60 000 гривень.

Під час обшуків у помешканнях фігурантів та у їхніх автомобілях було вилучено 47 000 гривень, різноманітну зброю, відстріляний корпус РПГ, GPS-трекери, а також нелегальні бухгалтерські записи.

Трьом зловмисникам повідомлено про підозру за статтею 189 Кримінального кодексу України, двом з них обрано запобіжний захід - тримання під вартою.

Наразі проводяться слідчі дії з доведення причетності інших учасників. Правопорушникам загрожує до 7 років позбавлення волі.

Раніше "Коментарі" повідомляли, про те, що Нацполіція затримала харків'янина, який погрожував поліцейським та їхнім родичам розправою.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися