У Харкові фермеру повісили траурні вінки на авто, били, шантажували та вимагали віддати фірму

Зловмисники заманили аграрія на зустріч, назвавшись потенційними покупцями

У Харкові зловмисники вимагали у бізнесмена 700 тисяч доларів США. З'явилися подробиці справи та обставини затримання. Про деталі розповіли у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України.

24 березня у смт Панютіно Харківської області п'ятеро зловмисників зустрілися з власником великого фермерського господарства під приводом переговорів з продажу. Під час зустрічі зловмисники побили чоловіка та висунули йому вимоги з погрозами його життю та життю його рідних. Вимагачі хотіли, аби власник ТОВ переписав на них своє підприємство.

Через кілька днів зловмисники нагадали про себе та пошкодили його автівку, залишивши на ній траурні вінки. Потерпілий звернувся до правоохоронних органів і далі діяв під їхнім контролем.

Два тижні тому відбулася зустріч чоловіка зі зловмисниками, під час якої він передав їм 100 тисяч доларів США на підтвердження своєї готовності виконати їхні вимоги. Цю зустріч було задокументовано працівниками поліції.

14 квітня відбулася друга зустріч у готелі "Kharkiv Palace", чоловік віддав вимагачам ще один транш у розмірі 600 тисяч доларів США. Після того, як відбулася передача, оперативники провели спецоперацію та затримали зловмисників "на гарячому".

На вимагачів відкрите кримінальне провадження за статтею 189 ККУ: Вимагання. Наразі тривають слідчі дії. Санкції статті передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали деталі про те, як відбувалося затримання зловмисників, початковою версією прилюдних слідчих дій були антитерористичні навчання.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися