У Харкові ОЗУ тероризувало студентів і вимагало гроші (деталі)

Чоловік із сином били, катували іноземців і забирали їхнє майно

У Харкові чоловік організував злочинне угруповання (ЗУ), яке промишляло здирництвом і тортурами іноземних студентів. Про деталі справи розповіли в харківському Департаменті стратегічних розслідувань (ДСР) Національної поліції України.

Організатором банди виступав 53-річний житель Харкова. Разом з ним до складу угруповання увійшов його рідний син, а також двоє іноземців, що мали дозвіл на тимчасове проживання в Україні.

Під час своєї злочинної діяльності зловмисники займалися вимаганням. Головними об'єктами їх рекету були студенти, здебільшого не громадяни України.

Під час слідства оперативниками управління стратегічних розслідувань і слідчими Харківської поліції було встановлено, що учасники угруповання не нехтували злочинними способами тиску. Серед них - побиття та інші види фізичного насильства, заволодіння майном, позбавлення волі.

Зловили злочинців на гарячому. У неділю ввечері спецпідрозділ ДСР і поліція особливого призначення затримали трьох членів банди прямо під час заволодіння ними грошима одного з потерпілих.

Як виявилося, у потерпілого вкрали автомобіль, а його самого зв'язали, побили й тримали у неволі, після чого відпустили та вимагали 30 тисяч гривень.

Трьом зловмисникам вже повідомлено про підозру. На першому етапі їм інкримінують звинувачення у кримінальному правопорушенні за статтею 189 КК: вимагання. Втім, слідчі кажуть, що під час оперативних заходів і слідства звинувачення, ймовірно, буде доповнено й іншими статтями.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що в Харкові затримали та обрали запобіжний захід лідеру громадського об'єднання "Патріоти - за життя" Олегу Ширяєву. Представника ОПЗЖ звинувачують у масових заворушеннях, заволодінні майном і нападі на власність правоохоронця.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися