Харківський бізнесмен незаконно заволодів майном підприємства у особливо великих розмірах

За даними слідства, підозрюваний вчинив злочин у сфері господарської діяльності, організувавши угоду з використанням підроблених документів

Підозрюваний разом зі своїм братом заснував компанію, що спеціалізується на наданні в оренду нерухомості. Після смерті одного із засновників його брат вирішив заволодіти частиною померлого у ТОВ, повідомляють у Харківській обласній прокуратурі.

Для цього підозрюваний разом із спільниками підробив документи від імені свого брата, зокрема, договір купівлі-продажу частки, заяву про вихід зі складу учасників підприємства та інші документи.

Після проведення державної реєстрації змін до установчих документів ТОВ підозрюваний протизаконно заволодів і став розпоряджатися часткою майна, яке перебувало у статутному капіталі підприємства, на загальну суму понад 4,2 млн. грн.

Наразі слідчі по СУ ГУНП у Харківській області встановлюють особи спільників. Відкрито кримінальне провадження за фактом протиправного заволодіння майном підприємства, що завдало великих збитків (ч. 3 ст. 206-2 КК України).

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли подробиці справи про підробку документів у Харківській області . За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури викрито та затримано дев'ятьох учасників міжрегіональної групи. Їм повідомлено про підозру за фактами вчинення за попередньою змовою групою осіб зберігання, придбання, пересилання та збуту незаконно одержаних чи підроблених голографічних захисних елементів, а також підроблення та збуту посвідчень та інших офіційних документів (ч. 2 ст. 199, ч. 3 ст. 358 КК України). За даними слідства, підозрювані налагодили схему масового виготовлення та продажу підроблених документів у Вінницькій, Львівській, Одеській, Харківській та Донецькій областях. Наразі всім підозрюваним обрано запобіжні заходи.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися