У Харкові та області грабували жінок: подробиці (ФОТО)

Зловмисникам повідомлено про підозру

У Харківській обласній прокуратурі повідомили про декілька злочинів, жертвами яких стали літні жінки, пишуть "Коментарі. Харків".

На початку вересня 2023 року в Салтівському районі м. Харкова зловмисник пограбував двох жінок похилого віку. Зловмисником виявився 33-річний харків’янин, який раніше вже притягався до кримінальної відповідальності за майнові злочини. Чоловік “спеціалізувався” на тому, що зривав з шиї перехожих золоті ланцюжки. Таким чином він пограбував двох жінок у Салтівському районі. Жертвами зловмисника стали 77-річна і 69-річна харків’янки. 

Наразі Салтівська окружна прокуратура м. Харкова затвердила та направила до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка за фактом грабежу, вчиненого повторно, в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 186 КК України).  

Чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до десяти років. Його судитимуть у Московському районному суді м. Харкова. 

Також правоохоронці встановили особи ще двох зловмисників. Ними виявились 32-річний і 40-річний мешканці Лозової. Обидва чоловіки раніше неодноразово мали проблеми із законом і відбували покарання в місцях позбавлення волі.

У прокуратурі повідомили, що 17 жовтня цього року чоловіки побачили, як 65-річна жінка знімає готівку в банкоматі, простежили за нею і, дочекавшись вдалого моменту (потерпіла сіла на лавку, щоб перепочити), підійшли до неї. Один зі зловмисників вдарив жінку в обличчя, інший схопив її сумку, після чого грабіжники втекли з місця події. 

Також встановлено, що у вересні цього року 32-річний чоловік вчинив ще й крадіжку. Жертвою крадія також стала жінка — чоловік викрав у неї банківську картку, якою надалі розраховувався у магазинах. 

За процесуального керівництва Лозівської окружної прокуратури Харківської області обом зловмисникам повідомлено про підозру. Їм інкримінують вчинення грабежу в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 186 КК України), а 32-річному чоловіку — ще й вчинення крадіжки (ч. 4 ст. 185 КК України).

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на спортивних майданчиках у Харківській області виявили порушення.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися