Синоптики розповіли, яка погода чекає на Харківську область 20 травня

Метеозалежних людей попередили про необхідність бути обачними і враховувати зниження атмосферного тиску

У Харківській області найближчими днями потепління не буде. До кінця робочого тижня дощитиме та буде прохолодно. Про деталі погодних умов на четвер, 20 травня, розповіли у Харківському регіональному центрі з гідрометеорології.

Синоптики повідомили, що в регіоні у четвер сформується поле зниженого атмосферного тиску через вплив баричної улоговини. Він становитиме 740-741 міліметр ртутного стовпика (трохи менше норми).

В області буде волого, на небі - змінна хмарність із короткочасними проясненнями.

В області вдень очікуються короткочасні, але сильні дощі, опадів може випасти до 1,6 міліметрів. Температура повітря вночі опуститься до +11 °С, а вдень прогріється до +16 °С.

У Харкові вночі також буде прохолодно - до +11 °С, а вдень трохи тепліше, ніж в області, - до +19 °С. Протягом дня у місті буде хмарно і дощитиме, часом можливі сильні грози.

picture

На території всього регіону очікується південно-західних вітер, який посилиться ближче до вечора. Вдень його швидкість становитиме 2-5 м/с з поривами до 7 м/с. Після обіду швидкість вітру сягатиме 8 м/стз поривами до 15 м/с.

Тривалість світлового дня у четвер збільшиться на дві хвилини і становитиме 15 годин 39 хвилин. Світатиме о 04:42, а за обрій сонце сяде о 20:21.

У Гідрометцентрі також розповіли про температурні рекорди попередній років у Харківській області. Так, у 2007 році до регіону завітало справжнє літо і повітря на вулиці прогрілося до +31,8 °С, а от у 1974 році на Харківщині були заморозки. Тоді температура опускалася до +3,7 °С.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що до кінця тижня на Харківщині обіцяють дощі з грозами та холодну погоду.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися