Підвищення температури повітря та яскраве сонце - які погодні зміни чекають на Харківську область

Поступове підвищення температури перетвориться на справжню спеку вже наступного тижня

У неділю, 15 серпня, у Харкові та області продовжить триматися комфортна погода, все ще зумовлена впливом східної периферії антициклону з Європи Elfi. Саме він відповідає за суху та теплу погоду в регіоні. Про те, чим радуватиме погода харків'ян в останній вихідний тижня, розповіли у Харківському регіональному центрі з гідрометеорології.

У Харкові та області погодні умови протягом доби будуть однаковими. Температура повітря вночі поступово опускатиметься від +19 °C до +16 °C. Зранку все ще буде триматися прохолода, але протягом дня повітря нагріватиметься, поки не сягне +28 °C у затінку.

Вітер очікується переважно північний із тимчасовою зміною напрямку на північно-східний. Його швидкість буде невеликою: 2-4 метри на секунду із нечисельними поривами до 5-9 метрів на секунду.

Протягом всього дня буде сонячна суха і безхмарна погода, ультрафіолетовий індекс досягне високого рівня опівдні, тому харків'янам радять мати головні убори.

Атмосферний тиск поступово буде наближатися до норми й складатиме 749-752 мм ртутного стовпчика.

Тривалість світлового дня стане меншою на 3 хвилини, аніж у суботу, і складе 14 годин 29 хвилин. Світанком можна буде насолодитися о 05:25 ранку, а сяде сонце за обрій о 19:53.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що у регіоні зберігається надзвичайний клас пожежної небезпеки у лісах, тому синоптики та ДСНС радять місцевим жителям бути пильними й дотримуватися правил протипожежної безпеки. Крім того, у регіоні спостерігається підвищення радіаційного фону природного навколишнього середовища до 11 мкР/год.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися