У Харкові сьогодні густий туман: фото, як із фільмів (ФОТО)

Осіння погода у Харкові радує своєю красою.

Десятого листопада у Харкові спостерігається густий туман. Фотограф Василь Голосний зобразив красу осіннього Харкова. Користувачі у соцмережах зазначають, що фото нагадують кадри з фільму.

ViqS4YEv3jRNVHUImejHSg_mG.jpg

xpyBFcSCq_5C-JIn4U1ZOCiFL.jpg

1Cxb40H0MnM3u9BdfoeHAixvd.jpg

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Вночі 7 листопада харків'яни побачили незвичне небо над містом (ФОТО). Фото Харкова без світла опублікували у соцмережах.

Вночі у повний місяць харків'яни спостерігали дивовижне небо у хмарах. Яскравості побаченому додавало й те, що у місті немає вуличного освітлення. Також у мережі з'явилися фото вечірнього Харкова, де на вулицях практично немає людей, вуличне освітлення не включено з початку повномасштабної війни, а вікна будинків забиті фанерою.

Комунальники таки демонтували бюст Пушкіну в центрі Харкова. Мабуть, ухваленого рішення, щоб убезпечити його від "вандалів" мішками з піском, було недостатньо. У Харківській міській раді опублікували відео демонтажу та повідомили, що подальшу долю пам'ятника російському письменнику вирішуватимуть самі харків'яни, але лише після перемоги України у війні з Росією.

"Цю пам'ятку, можливо, й інші, мають бути збережені, а їхню подальшу долю демократичним шляхом, але вже у мирний час вирішуватимуть саме харків'яни", – написали у міськраді.

Нагадаємо, що вчора у Харкові місцеві жителі спостерігають дивну картину: постамент із бюстом Пушкіну за допомогою спеціалізованої техніки закривали мішками з піском. Від когось чи від чого намагаються врятувати пам'ятник російському поетові, відповіли у Харківській міськраді.

Фото у соцмережах викликало обурення городян. Багато хто пропонував прибрати пам'ятник, пов'язаний з Росією. Можливо, саме тому його вирішили убезпечити від самоврядності та дочекатися офіційних висновків відповідних органів.

У міськраді зазначили, що пам'ятник Олександру Пушкіну у Харкові має статус національного значення, і питання його перенесення має вирішувати Кабінет Міністрів України. Таку відповідь на звернення громадськості надали у Харківській обласній військовій адміністрації.

Постамент закривали, керуючись рекомендаціями Інституту національної пам'яті, оприлюдненими 1 листопада 2022 року. Там сказано: "За умови, коли цілісне переміщення технічно неможливе, слід закрити ці об'єкти тимчасовими конструкціями для подальшого вирішення питання, щоб уникнути актів вандалізму".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися