У Харкові та області завтра прогнозують погіршення ситуації: подробиці

Харківщина потрапить під дію активного антициклону та вторгнення мас арктичного повітря

У Харківському регіональному центрі з гідрометеорології попередили про небезпечні метеорологічні явища по Харківщині на 8 січня, повідомляють "Коментарі. Харків".

“Протягом доби 8 січня по області та місту очікуються пориви північно-східного вітру, 15 - 20 м/с; хуртовина. Зберігатиметься ожеледь, на дорогах ожеледиця. Водії та пішоходи, будьте уважними та обережними”, - йдеться у повідомленні.

Оголошено I рівень небезпечності, жовтий. 

А у Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області попередили, що 7 січня, Харківщина потрапить під дію активного антициклону та вторгнення мас арктичного повітря, що принесуть з собою сніг, хуртовини, а потім і значне зниження температури повітря. Вночі – до 15-19 градусів, вдень – до 8-13 морозу. Прогнозується приріст снігового покриву до 10-20 см. Усе це супроводжуватиметься ще й сильними поривами вітру, що може спричинити замети на дорогах та ожеледицю.

“Шановні водії! По можливості мінімізуйте пересування власним транспортом, уважно плануйте логістику, дотримуйтесь правил дорожнього руху та пам’ятайте: коли дорога засніжена або покрита ожеледицею, гальмівний шлях збільшується у рази! Особливо обережно рухайтеся мостами та естакадами, відмовтеся від ризикованих маневрувань та не заважайте працювати спеціалізованій техніці”, - звернулися у службі до водіїв.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщину йдуть сильні морози. Детальніше про прогноз погоди найближчими днями у Харкові та області читайте за посиланням.



Джерело: https://t.me/HRCGM/1287
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися