Ігор Терехов зустрівся із представниками Європейської комісії: що обговорили

Сторони обговорили темпи підготовки Харківської області до опалювального сезону

У середу, 21 вересня, мер Харкова Ігор Терехов зустрівся із представниками Європейської комісії з гуманітарних питань та цивільного захисту в Україні. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради

На зустрічі сторони торкнулися питань підготовка житлового фонду до опалювального сезону та забезпечення  харків'ян і вимушених переселенців предметами першої необхідності. 

Представники Європейської комісії наголосили, що багато міжнародних організацій з початку війни надають необхідну допомогу. Приміром, ключові агентства ООН та Міжнародний комітет Червоного Хреста. Кошти надаються на відновлення зруйнованого житла, забезпечення продовольчої безпеки, надання доступу до освіти  та інших питань.

У Єврокомісії зазначили, що головною проблемою є підготовка до зими, особливо - швидке проведення ремонтних робіт у пошкоджених будинках та центрах проживання внутрішньо переміщених осіб. “Ми розуміємо, що час є надзвичайно важливим у питанні підготовки до зимового періоду. Ми хотіли б почути від вас обсяг потреб у ремонті, щоб якнайшвидше забезпечити певний прогрес", - зазначили представники Європейської комісії.

Ігор Терехов розповів про темпи підготовки до опалювального сезону та складнощі, які виникають при проведенні необхідних робіт. Головні виклики сьогодення - це щоденні обстріли. Адже ворог не лише руйнує житловий фонд, а й цілеспрямовано знищує об'єкти критичної інфраструктури міста.

Очільник міста зазначив, що потрібно виконати величезний обсяг робіт - необхідно встановити багато вікон, провести ремонти покрівель, утеплити будинки. Також мер повідомив, що на базі вцілілих шкіл готуватимуть гарячу їжу і роздаватимуть її нужденним.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, як у Харкові ліквідовують наслідки нічних обстрілів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися