Добкін отримує стипендію та працює на Волинській птахофабриці

Екс-нардеп Михайло Добкін в новій декларації вказав, що володіє десятками квартир, будинків і ділянок, а також значним автопарком, включаючи нещодавно куплені Harley-Davidson

Колишній народний депутат України та екс-губернатор Михайло Добкін подав електронну декларацію за минулий 2019 рік, згідно з якою придбав три мотоцикли, а також отримав від дружини в подарунок 10 млн грн. Про це повідомляє “Depo.Харків".

Згідно декларації, Добкін має право на користування земельною ділянкою площею 16,8 тисяч кв. м у Харкові та житловими будинками площею 1,1 тис. кв. м і 127,6 кв. м. Крім того, у володінні екс-нардепа - винний погріб площею 195,4 "квадратів" та право користування квартирою площею 157,3 кв.м в Харкові, яка належить молодшому братові Давиду Добкіну. Більш того, сім'я політика володіє трьома місцями для паркування в Харкові, земельною ділянкою площею 83 кв. м у Харкові, трьома квартирами (площа - 229,1 кв. м, 152 кв. м, 52,6 кв. м), а також п'ятьма гаражами.

 

Також у декларації можна знайти 101 одиницю цінного майна: колекцію вин, зброю, картини знаменитих художників Миколи Самокиша, Сергія Васильківського, колекції посуду, починаючи з XVIII століття, ікони та інше.

Автопарк Добкіна, згідно декларації, налічує чотири автомобілі Toyota Land Cruiser, водні засоби "Silver", "Bass Prote", "Tundra Tracker 21", плавдачу "Теремок", причепи "ПА-2-1" і "Одіссей 5", автомобілі Porshe 911 Turbo, Mercedes GL 350, BMW 750Li, Daimler Chrysler, Range Rover, Mercedes-Benz CL 500. А в 2019 році Добкін придбав три мотоцикли: нові Harley-Davidson FLHXSE (ціна – 1,15 млн грн), Harley-Davidson FLD (ціна – 748 тис. грн), а також мотоцикл "Дніпро-16" 1989 року випуску (ціна – 7 тис. грн).


У декларації політик зазначив, що його сім'я володіє акціями ПРАТ "РТМК "Тоніс-центр", Ват "Володимир-Волинська птахофабрика", ПВНЗІФ "Титул" ТОВ КУА "Ореолу", АТ "Володимир-Волинська аграрна компанія", АТ "Володимир-Волинська торгова компанія". Крім того, Добкін є кінцевим бенефіціаром ПрАТ "Володимир-Волинська птахофабрика", АТ "Володимир-Волинська аграрна компанія", АТ "Володимир-Волинська торгова компанія".

 

Доходи екс-нардепа за минулий рік виглядають таким чином:

  • зарплата у Верховній Раді України – 313,1 тис. грн;

  • відшкодування витрат на депутатську діяльність – 304,2 тис. грн;

  • стипендія почесного громадянина Харкова – 250 тис. грн;

  • подарунок від дружини в грошовій формі – 10 млн грн;

  • зарплата за основним місцем роботи на Зат "Володимир-Волинська птахофабрика" – 197,6 тис. грн;

  • дохід від відчуження рухомого майна – 15 тис. грн;

  • дивіденди в ТОВ "Ореола" – 788,4 тис. грн;

  • відсотки – 3,5 тис. грн.

 

Серед заощаджень Добкін зазначив готівкою 800 тис. грн, 300 тис. доларів і 230 тис. євро. В банківських установах екс-нардеп тримає 49 тис. грн. Тим часом дружина політика має 100 тис. доларів готівкою, а в банку – 1,6 тис. доларів. Крім цього, вона зазначила боргові зобов'язання за векселями на загальну суму майже 13,4 млн грн.

Нагадаємо, у Харкові з'являться нові тролейбусні маршрути, на які до кінця року введуть громадський транспорт в тестовому режимі. Про це інформує прес-служба міськради.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися