Дружини-мільйонерки харківських чиновників: хто заробляє більше за чоловіків

Невістка Геннадія Кернеса за рік заробила більше чоловіка, а дружина і дочка директора департаменту будівництва і дорожнього господарства Володимира Чумакова обзавелися елітною нерухомістю в Іспанії вартістю більше 16 мільйонів гривень

Поки чиновники Харківської міськради декларують невелику офіційну зарплату, їх дружини купують нерухомість в Україні та за кордоном, поповнюють автопарки і отримують мільйонні доходи від підприємництва. Про це повідомляє KHARKIV Today.

1 червня завершилася подача декларацій за 2019 рік. Багато чиновників Харківської міськради показали скромні доходи, деякі і зовсім виявилися в рази біднішими за своїх дружин. Традиція записувати свої активи на дружин, мам, тещ і дочок — улюблена забава українських політиків. Завдяки цьому подружжя, діти і батьки чиновників часто є багатшими їх самих. Раптово вони стають не тільки процвітаючими бізнесменами, але і  власниками елітних квартир, заміських будинків, замків, катерів і автомобілів представницького класу.

Так, в минулому році дружина і дочка директора департаменту будівництва і дорожнього господарства Володимира Чумакова обзавелися елітною нерухомістю в Іспанії вартістю більше 16 мільйонів гривень. У самого чиновника немає ні будинку, ні квартири, а у його родини, крім нового будинку площею 300 квадратних метрів і 27 соток землі в Іспанії, є квартира, земля в Харкові і будинок в Харківському районі.

За 2019 рік директор департаменту будівництва і дорожнього господарства отримав майже 300 тисяч гривень зарплати. Зате його дружина Ольга Чумакова як підприємець заробила майже 1,5 мільйона гривень, ще півмільйона гривень вона отримала від фірми "Prof Materials s.r.o", в якій вказана бенефіціаром, також ця фірма виплатила їй більше 2,5 мільйонів гривень дивідендів.

Дружина директора департаменту охорони здоров'я Юрія Сороколата в минулому році купила квартиру в Харкові площею 66 квадратних метрів майже за мільйон гривень. Якщо чиновник за рік отримав у міськраді більше півмільйона гривень зарплати, то дохід Наталії Сороколат як підприємця склав понад 2,5 мільйонів гривень.

Заступник Геннадія Кернеса з питань цифрової трансформації Олег Дробот в 2019 році заробив понад 400 тисяч гривень, а його дружина-підприємець Ганна Дробот отримала майже 6 мільйонів гривень. Все майно сім'ї, як і раніше оформлено на дружину: квартира, будинок, нежитлове приміщення, ділянка землі та автомобіль.

У 2019 році досягла успіху і дружина директора комунального підприємства "Підземне місто" Олександра Гануса. Вона обзавелася двома квартирами в Харкові площею понад 100 квадратних метрів і нежитловим приміщенням площею майже 360 квадратних метрів. На купівлю нерухомості у Тетяни Ганус пішло майже 12 мільйонів гривень. Торік Олександр Ганус заробив 480 тисяч гривень, а його дружина як підприємець отримала 4 мільйони 375 тисяч гривень.

Дружина старшого сина Геннадія Кернеса — Кирила Кернеса в 2019 році купила квартиру в Харкові площею 56,5 квадратних метрів за 250 тисяч гривень. Син Кернеса працює першим заступником директора КП "Харківське міське бюро технічної інвентаризації", і за минулий рік заробив майже 87 924 гривень. Його дружина-нотаріус Яна Кернес заробила майже 288 тисяч гривень в 2019 році.

В минулому році не отримала доходів, але стала володаркою Renault Duster 2019 року випуску за 515 тисяч гривень дружина директора департаменту житлового господарства Романа Нехорошкова — Валентина. До речі, чиновник також купив авто в минулому році — Nissan Juke 2019 року випуску більше ніж за 472 тисячі гривень. Зарплата Нехорошкова за 2019 рік перевищила 290 тисяч гривень.

Також авто прикупила дружина директора КП "Харківспецбуд" Богдана Долини. У неї з'явився Nissan Leaf 2014 року випуску, вартість якого не вказана в декларації. Це вже четвертий автомобіль Анастасії Долини.

Цивільна дружина директора департаменту контролю міськради Олексія Артикуленко в минулому році купила вантажівку MAN 1998 року випуску. За 2019 рік чиновник заробив майже 321 тисячу гривень, а Інна Артикуленко як підприємець отримала понад 570 тисяч гривень. Їй, як і раніше повинні більше 6 мільйонів гривень.

Більше за чоловіка в минулому році заробила і Ганна Водовозова. Зарплата директора департаменту інфраструктури Євгена Водовозова в 2019 році склала більше 1 мільйона 87 тисяч гривень. А його дружина як підприємець заробила більше 1 мільйона 250 тисяч гривень. Також Ганна Водовозова отримала 2 мільйони 433 тисячі гривень від продажу майже 19 соток землі в Черкаській Лозовій (Дергачівський район).



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися