Стало відомо, на що витрачають кошти з бюджету Харківської області

Олег Синєгубов на брифінгу розповів про видатки обласного бюджету за 2023 бюджетний рік

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів, що забезпечення військових та оборони області - загальний пріоритет влади області, повідомляють "Коментарі. Харків”.

Олег Синєгубов на брифінгу розповів про видатки обласного бюджету за 2023 бюджетний рік.

За його словами, першочергова стаття видатків бюджету – забезпечення потреб військових. У 2023 році ці видатки сягнули майже 36% загальної частини бюджету – 1,262 млрд грн.

Загалом видатки бюджету Харківщини склали 9,113 млрд грн, в тому числі 3,328 млрд – видатки загального фонду без трансферів. З них 405,568 млн грн пішли на фінансування Програми територіальної оборони області. Профінансовано будівництво 64 оборонних споруд на більш як 83 млн грн. Крім того, майже 322 млн грн витрачено на матеріально-технічне забезпечення підрозділів.

Також майже 83,5 млн грн були витрачені на відновлення та забезпечення роботи об'єктів енергетики та іншої критичної інфраструктури в громадах.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщині понад 3 мільйонів гривень виділили депутати з бюджету громади для підтримки Сил оборони України.

Відповідно до рішень, ухвалених на засіданні чергової сесії Валківської міської ради VІІІ скликання, ці кошти будуть направлені на придбання: 3 автомобілів; 10 квадрокоптерів; 2 квадроциклів; матеріально-технічних засобів

Також депутати внесли зміни до бюджету громади. Кошти будуть направлені на відшкодування різниці в тарифах на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення для населення Валківської МТГ та інші потреби. 

Детальніше про це читайте за посиланням.




Джерело: https://t.me/synegubov/7521
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися