У Харкові ОПЗЖ запустила антикризову платформу

У Харкові запрацювала платформа, куди кожен городянин може повідомити про проблему свого двору

У Харкові сьогодні, 1 жовтня, відбувся запуск "Антикризової платформи Харкова", яку ініціювала команда партії "Опозиційна платформа - За життя". Про це повідомляють "Коментарі" з місця події.

Як розповів член політради ОПЗЖ Андрій Спаський, платформа дасть можливість знайти рішення для всіх сфер життєдіяльності міста-мільйонника, що знаходиться на межі техногенної катастрофи.

"Ця платформа - не виборчий проект, а відкритий майданчик, що буде постійно діяти. Ми запрошуємо до участі всіх, кому не байдужий Харків: харків'ян, журналістів, експертів, незалежно від їх політичних поглядів", - сказав Спаський.

Політик зазначив, що бюджет Харкова в нинішньому році становить близько 19 млрд грн, а в наступному - більше 20, але кошти йдуть не на рішенні проблем, про які говорять харків'яни.

"Згадаймо про прекрасне місто з величезним потенціалом - Детройті, який в 2013 році був оголошений банкрутом, - нагадав Спаський. - Мені не хочеться, щоб ми повторили історію Детройта і виходили з банкрутства".
picture
Як показало соціологічне дослідження, проведене командою платформи серед 1420 харків'ян 25-27 вересня, більшість городян навіть не знають, що бюджет Харкова перевищує 10 млрд грн. Крім того, тільки 1,5% осіб задоволені якістю комунальних послуг, 2% - якістю і вартістю медичних послуг, близько 6-7% - якістю повітря і води, 9% - станом дворів, під'їздів і дахів, 10% - школами та дитсадками, 11,5% - міським транспортом, 15% - дорогами, а лише 10% - відчувають себе в Харкові у безпеці.

Також опитування показало, що лише 13% харків'ян не проти витратити 2 млрд грн, виділених міськрадою з бюджету на зоопарк. Інші ж за цю суму вважали б за краще зробити 150 км доріг (20% опитаних), закупити 3000 апаратів ШВЛ (20%), побудувати п'ять шкіл (16%) або звести 2000 квартир (14%). Відзначимо, що більше 70% харків'ян вважають, що місту необхідна єдина база, де були б зібрані насущні проблеми городян, що і пропонує запуск антикризової платформи.

Так, "Антикризова платформа Харкова" буде працювати за такими напрямками:

- медицина і освіта, модератором виступає Сергій Гладкоскок;

- комунальні тарифи і транспорт - Віктор Фісун;

- будівництво та спортивна інфраструктура - Ігор Шрам;

- безпека і здоровий спосіб життя - Едуард Тичков;

- боротьба з корупцією - Сергій Данило;

- діджіталізація і кібербезпека - В'ячеслав Марков.

picture

Зокрема, в рамках платформи вже розпочато ініціативу "Центр міста в кожен двір". На сайті за адресою dopomoga. kharkоv.ua харків'яни можуть залишати заявки про насущні проблеми в їхньому будинку, дворі, мікрорайоні. Уже можна ознайомитися з інтерактивною картою вимог харків'ян.

Як зазначив представник команди ОПЗЖ в Харківській області Сергій Гладкоскок, команда проекту планує для кожної ОТГ розробити план з формування і витрачання бюджету, створення інвестиційного клімату.

Засідання антикризової платформи будуть відбуватися двічі на тиждень, де будуть обговорювати ситуацію в кожній зі сфер життя городян, заслуховувати звіти керівників комунальних підприємств міста, планувати і координувати дії з подолання проблем і виведення міста з кризи.

Нагадаємо, портал "Коментарі" назвав імена найбільш впливових харків'ян.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися