У Харкові вшанували пам'ять померлого мера флешмобом

На 40 днів Геннадію Кернесу машини утворили величезну букву V

У Харкові 24 січня на 40 днів зі смерті Геннадія Кернеса провели автомобільний флешмоб, щоб вшанувати його пам'ять. Про це повідомляє пресслужба Харківської міськради.

У відомстві розповіли, що в заході брали участь близько 900 автомобілів, які вишикувалися за формою латинської букви V - символу перемоги, який часто за життя використовував харківський мер.

Секретар Харківської міської ради Ігор Терехов заявив, що по даній ініціативі видно наскільки харків'яни добре ставляться до Геннадія Кернеса, як вони йому довіряли і тепер покладають надії на його команду.

"Це дуже креативний спосіб вшанувати пам'ять Геннадія Адольфовича. Тут зібралося багато харків'ян, які вирішили влаштувати флеш-моб і сформувати з авто знак, який асоціюється з Геннадієм Кернесом. Він дуже його любив, часто ним користувався, навіть в якості привітання. Дуже хотілося б, аби Геннадій Адольфович побачив це зверху, йому б напевно сподобалося", - зазначив Ігор Терехов.

Нагадаємо, в німецькій клініці "Шаріте" після ускладнень від коронавірусу  пішов з життя міський голова Харкова   Геннадій Кернес. Його будуть ховати 23 грудня. О 7:00 буде відспівування мера в Благовіщенському соборі. Триватиме церемонія 40 хвилин. Далі труну доставлять в Оперний театр, де з 9:00 до 13:00 всі охочі зможуть попрощатися з Геннадієм Кернесом.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, Харківському міському голові Геннадію Кернесу, збираються дати звання почесного громадянина. На честь Кернеса назвуть один із проспектів і поставлять пам'ятник. На думку Терехова, Кернес зробив такий внесок у розвиток в міста, якого не робив жоден мер, тому гідний увічнення. Це питання винесено на порядок денний для депутатів міськради.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися