У Харківській області немає за що лагодити пологовий будинок: облрада просить допомоги у міністра

Кошторисна вартість будівництва становить майже 12 млн грн

У Лозівської центральної районної лікарні не вистачає коштів, що в Харківській області, немає грошей на ремонт акушерсько-гінекологічного відділення. Про це повідомив голова Харківської обласної ради Артур Товмасян.

Чиновник запевнив, що можна отримати необхідні 9 млн грн за надзвичайною кредитною програмою, на яку дає гроші Європейський Інвестиційний Банк.

"Буду звертатися за підтримкою до міністра регіонального розвитку громад і територій України", - сказав Артур Товмасян.

Глава облради також зазначив, що хід ремонтних робіт в опорній лікарні - стаціонарному відділенні №1 КНП "Лозівське територіальне медичне об'єднання" - взятий на контроль. Зокрема, в рамках проєкту "Велике будівництво" коштом субвенції з державного бюджету реалізується проєкт "Реконструкції приймального відділення". Кошторисна вартість будівництва дорівнює майже 12 млн грн. Обсяг коштів для завершення проєкту у 2021 році, дорівнює 4 млн 984 тис. Грн.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, Північно-східний офіс Держаудитслужби знайшов помилки в будівництві Харківського онкоцентру, який замовив будувати Департамент капітального будівництва Харківської ОДА. Як відомо, будувати онкоцентр в Харкові повинна фірма з Львівської області зі статутним фондом в 3000 гривень. У торгах брали участь 3 компанії. Кращу ціну в 738 мільйонів запропонувало приватне підприємство "Ромб". Так, львівська компанія обійшла "Житлобуд-1" і "Стальконструкція". Відповідно до системи Clarity Project, раніше "Ромб" двічі брав участь в тендерах: у 2017 році отримала 199 тисяч гривень на будівництво дороги в селі Львівської області, а роком пізніше - 125 тисяч за оренду техніки.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися