Перевищення повноважень: Товмасян продовжив контракти трьом керівникам КП з порушенням закону

У Харкові всіх керівників призначатимуть через конкурс

Голова Харківської облради Артур Товмасян продовжив контракти керівникам комунальних підприємств всупереч рішенню сесії. Відповідні розпорядження про продовження їхніх повноважень на три місяці він підписав 30 червня.

При цьому 10 червня депутати облради проголосували проти продовження трудових відносин із керівниками, зокрема, 9 установ охорони здоров'я. Серед них - три дитячі будинки, протитуберкульозні санаторії, наркодиспансер, бюро судово-медичної експертизи й тубдиспансер.

Зокрема, підписано три розпорядження про продовження трудових відносин з Оленою Ковалевською (директор обласного дитячого туберкульозного клінічного санаторію), з Михайлом Назаренком (директором обласного туберкульозного санаторію "Немирів") і з Оленою Гринишин (директором обласного протитуберкульозного диспансеру № 3).

Згідно з положенням про порядок призначення на посаду та звільнення з займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, затвердженого рішенням облради від 15.10.202 №1364-VIІ, такі розпорядження глава облради може приймати в міжсесійний період у виняткових випадках шляхом продовження контрактів на строк до трьох місяців або звільняти керівників, а також розпорядженням призначати тимчасово виконувачів обов'язки до призначення нового керівника.

Згідно з цим положенням, після голосування депутатів не продовжувати контракти глава обласної ради повинен своїм розпорядженням звільнити цих (трьох) керівників, призначити виконувачів обов'язки та оголосити відповідні конкурси для роботи в цих установах.

Рішення звільнити керівників депутати прийняли, спираючись на зміни в законодавстві, згідно з яким тепер усіх керівників необхідно призначати через конкурс. Конкурс проводиться в разі наявності вакантної посади. Рішення про конкурс приймається протягом 3 днів з моменту оголошення такої посади вакантною.

Раніше питання про призначення керівників 9 комунальних медустанов області намагалися зняти з розгляду. Доповідну записку про це подала керівник апарату Харківської обласної ради Оксана Малишева і керівник юридичного управління Юлія Коваленко. Хоча рішення про винесення питань на сесію приймають постійні комісії облради.





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися