Чи голосували харківські депутати за відставку Авакова

Хто підтримав звільнення Арсена Авакова в Харкові

У Харкові більшість народних депутатів-мажоритарників проголосували за відставку Арсена Авакова з поста міністра внутрішніх справ України. Конкретне голосування по іменах опублікували на сайті Верховної Ради України.

Всі мажоритарники від "Слуги народу" підтримали звільнення Авакова, а це: Марія Мезенцева (округ №168), Олександр Куницький (округ №169), Андрій Одарченко (округ №170), Вікторія Кінзбурська (округ №171), Юрій Здебський (округ №172), Олександр Бакумов (округ №173), Євген Пивоваров (округ №175), Дмитро Любота (округ №177), Олександр Литвинов (округ №178), Олексій Красов (округ №180). Проти від слуг ніхто не проголосував, а був відсутній тільки Дмитро Микиша від 181 округу.

Член фракції "Опозиційна платформа - За життя" Олександр Фельдман (округ №174) вирішив не голосувати. Юлія Світлична (округ №179) підтримала звільнення Авакова. Проти ж проголосував тільки Дмитро Шенцев (округ №176).

Контекст:

Глава МВС України Арсен Аваков 13 липня згідно з частиною першої статті 18 Закону України "Про Кабінет Міністрів України" подав заяву про відставку з посади Міністра внутрішніх справ. Тепер багато політологів заявляють, що він, можливо, буде брати участь у харківських виборах на пост мера.

Відставка Арсена Авакова з поста міністра МВС відбулася на наступний день після зустрічі з помічником державного секретаря Держдепу США з питань Європи та Євразії Джорджем Кентом.

Ексглава Харкова Михайло Добкін заявив, що готовий до можливої участі Арсена Авакова, який подав заяву про відставку з посади глави МВС, в харківських виборах на пост мера.




Джерело: https://www.rada.gov.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися