У Харкові можуть змінити кількість виборчих округів

На думку місцевих політиків, влада намагається створити собі можливість підготувати способи фальсифікації виборів

Сьогодні, 14 вересня, Апеляційний суд задовольнив позов про перегляд кількості виборчих округів в Харкові.

Нагадаємо, 5 вересня члени комісій, всупереч рішенню робочої групи Територіальної виборчої комісії, "нарізали" замість дев'яти виборчих округів - сім.

Після того, як Окружний адміністративний суд відхилив позов, відмовившись приводити у відповідність кількість виборчих округів до кількості районів Харкова, було прийнято рішення подати апеляцію. Так, сьогодні, 14 вересня, в Апеляційному адміністративному суді Харкова відбулося засідання у цій справі. За підсумками засідання Апеляційний адміністративний суд направив знову позов на розгляд до суду першої інстанції, оскільки той у неповній мірі з'ясував обставини, які мають значення для справи.

"Укрупнивши округи, влада створила для себе можливість підготувати певні способи фальсифікації виборів. А головне - це позбавити харків'ян права мати представників у конкретних районах. Харків'яни, і в цілому українці, повинні знати, що за свої права треба боротися. Нехай ця ситуація буде прикладом ", - зазначив член політради партії "Опозиційна платформа - ЗА ЖИТТЯ" Андрій Спаський.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися