У Харківській області "двійник" на виборах спровокував кримінальне провадження

Неповного "клону" одного з кандидатів по Чугуївському району звинувачують у перешкоджанні здійснення виборчого права

У Чугуєві Харківської області відкрили кримінальне провадження з приводу перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі. Про це повідомляє громадянська мережа ОПОРА у себе на сайті.

Виробництво зареєстровано за спроби зареєструватися кандидатом на посаду Чугуївського міського голови - Людмилою Мінаєвої, у якій однакове прізвище з чинним мером Галиною Мінаєвої. Остання йде кандидатом в мери від партії "Слуги народу".

Так, 23 вересня міська територіальна виборча комісія першого разу відмовила в реєстрації Людмилі Мінаєвої в реєстрації кандидатом на посаду Чугуївського міського голови.

"На засіданні було прийнято рішення відмовити у реєстрації Людмилі Мінаєвій, адже грошова застава була внесена з порушенням. Вона внесла 5100 грн замість 5000 грн. Ми її повідомили, дали їй телефонограму. Вона сказала, що принесе новий пакет документів. 24 вересня від неї поступив новий пакет документів", - розповіла голова міської ТВК Анастасія Вяльдіна.

За даними комісії в новому пакеті документів не було автобіографії та фотографії на електронному носії. 25 вересня члени ТВК намагалися зв'язатися з Людмилою Мінаєвої, але телефон був поза зоною досяжності.

"До сьогоднішнього дня вона не вийшла на зв’язок. Через це ми сьогодні відмінили реєстрацію її кандидатом на посаду Чугуївського міського голови, адже в неї відсутній пакет необхідних документів", - розповіли в комісії і 28 вересня вирішили відмовити в реєстрації.

Також, вона звинувачується в перешкоджанні здійснення виборчого права.

"27 вересня до Чугуївського відділу поліції надійшла заява від місцевого мешканця про те, що 62-річна жінка за грошову винагороду подалася "двійником" до списків кандидатів на вибори голови Чугуївської громади. Крім того, заявник зазначив, що жінка вже одного разу була видалена зі списків кандидатів за неправдиві дані щодо свого місця реєстрації. Однак, подала свою кандидатуру знов, де вказала своїм місцем реєстрації неіснуючу адресу. За даним актом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 157 КК України - перешкоджання здійсненню виборчого права. Санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі", - розповіли ОПОРІ в ЦОС ГУ НП України в Харківській області.

Також 28 вересня по міській ТВК надійшов запит від слідчих про надання їм копій документів, які Людмила Мінаєва подавала в ТВК для реєстрації.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, по Харкову та області до початку офіційної кампанії потенційні кандидати від різних політичних сил почали активно розміщувати свою рекламу в соціальній мережі Facebook. За даними організації на охоплення аудиторії та таргетинг розміщення політики витратили вже понад 30 тисяч доларів (~ 847 973 грн).



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися