Чи дадуть з такими обличчями гроші? Хто балотується від Кернеса до міськради

Представники яких груп впливу можуть пройти до Харківської міської ради

У Харкові міська виборча комісія зареєструвала всіх кандидатів в депутати міської ради від "Блоку Кернеса - Успішний Харків". Видання Depo.Харків докладно пояснило, хто всі ці люди та навіщо вони йдуть до міськради й мерії.

23 вересня під час партійної конференції перший заступник мера Ігор Терехов заявив, що 40% списку - це абсолютно нові та молоді люди, які вже змогли проявити себе в "нашому успішному місті". Чим ці люди проявили себе, Терехов не сказав. Однак з'ясувати це можна з відкритих джерел.

28 вересня Харківська міська територіальна виборча комісія оприлюднила списки. Всього від партії "Блок Кернеса - Успішний Харків" балотуються 84 людини.

Варто відзначити, що 46% (39 осіб) з них - це чинні депутати цього скликання від мерської фракції "Довіряй ділам", які протягом п'яти останніх років показали покірність і "кнопковість".

Інші - не депутатами, однак і новими обличчями їх назвати важко. Тому слід з'ясувати, хто ці 45 кандидатів.

Так, команда Кернеса доповнила список партії чиновниками мерії (17 кандидатів або 20% списку):

1. заступниці мера Тетяна Чечетова-Терашвілі, Тетяна Таукешева, Світлана Горбунова-Рубан,

2. директори департаментів Вікторія Китайгородська, Світлана Бабицька, Ольга Деменко, Ольга Дем'яненко, Владислав Тищенко,

3. глави адміністрацій та їх заступники Тетяна Цибульник, Інна Уварова,

4. чиновники департаментів Вікторія Грецька-Миргородська, Світлана Юрченко, Костянтин Курашов,

5. призначені мерією керівники комунальних підприємств та установ Світлана Кириченко, Анастасія Шинкаренко, Оксана Бутакова, Евеліна Жуганец.

Окрему групу "нових облич" в команді Кернеса складають діти чиновників і депутатів (6 осіб або 7% списку):

1. Дмитро Каратуманов, 29 років, син депутата облради Олега Каратуманова, головний державний інспектор Головного управління Держпраці в Харківській області;

2. Неллі Цибульник, 32 роки, дочка глави Адміністрації Новобаварського району Тетяни Цибульник (вона в списку під №35), фізична особа - підприємець;

3. Анастасія Журавльова, 23 роки, дочка директора КП "Ритуал" Євгена Журавльова, хірург-інтерн 17-й лікарні в Харкові;

4. Аліса Панова, 29 років, дочка директора КП "Харківводоканал" Віталія Панова, асистентка кафедри в Національному юридичному університеті ім. Я. Мудрого;

5. Михайло Медведєв, 28 років, син депутата міськради Юрія Медведєва, директор ТОВ "Мегапроект";

6. Ганжа Віталій Віталійович, 35 років, син депутата Харківської міської ради Віталія Степановича Ганжі, директор ТОВ "Вега-Строй ЛТД".

Решта списку (а це лише 27% від усього переліку) - це представники груп впливу і люди ексрегіоналів, які своєю піар-машиною зробив особисто Кернес.

picture

Люди ексрегіонала Валерія Писаренка. Зокрема, в списку Кернеса є помічники і юристи Писаренко - Ольга Чуб і Ігор Лянной. Головний лікар ТОВ "Центр інноваційних технологій" Планета стоматології "Наталія Удовиченко також працювала помічником нардепа Писаренко, а у 2015 році балотувалася до Харківської міської ради від партії" Відродження ".

Люди ексрегіонала Анатолія Денисенко. Це колишній відомий харківський суддя Василь Кухар близький до групи "Авантаж" Денисенко і помічник керівника проєкту в ТОВ "Діамантове місто" Микола Немирівський (це підприємство побудувало офісний центр біля виходу зі станції метро "Ботанічний сад", кінцевим бенефіціарним власником ТОВ є особисто Денисенко).

Людина ексрегіонала Володимира Мисика. Пару місяців назад Мисик нахвалював геніталії Кернеса та Олександра Ярославського під час засідання координаційного штабу з протидії COVID-19 в ХарковіНахвалив екс-регіонал на місце у списку для помічника директора ТОВ "Українсько-словенське підприємство "Хлібопекарний комплекс" "Кулиничівський" Юлії Платановської (Мисик є власником "Кулуничів").

На мандати в мерії Кернеса претендують ще дві групи впливу, які, здавалося б, на перший погляд, не можуть там перебувати. Але це вже "мистецтво можливого" або "нічого особистого, тільки бізнес".

picture

Люди міністра Арсена Авакова. Це, зокрема, радник в ТОВ "Енергія 95" Олена Тоболіна. Керівником цієї фірми є Анна Медведєва, яка в ще деяких харківських підприємствах (наприклад, "Інвестор-Нафтогаз"), є партнером колишнього нардепа, близького соратника Арсена Авакова Ігоря Котвицького.

До групи Авакова можна віднести та заступника начальника Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Харківській області Олега Мурашова.

До дуже умовної Зе-команди Кернеса можна віднести:

1. голову правління АТ "Страхова компанія "Мега-Гарант" Наталію Погорєлову (власник "Мегабанку", у структуру якого входить і страхова компанія, є Віктор Субботін, він іде до Харківської обласної ради від партії "Слуга народу");

2. начальниця управління забезпечення діяльності керівництва Харківської ОДА Ілона Хачатурян;

3. Оксана Острогляд, директор з праці та соціальних питань та персоналу ПАТ "Харківський плитковий завод" (із підприємством асоціювався Назар Ванюшин – соратник "Самопомочі" та її донора Всеволода Кожемяки, люди якого зараз ідуть від "зелених" до обласної ради);

4. Олена Грипіч (одіозна жінка відзначилася низкою "ватних" постів, за що отримала бан на всі заходи від харківського незалежного медіацентру "Накипіло". Крім цього, місцева Зе-команда використала Грипіч як торпеду проти тодішнього голови Харківської ОДА Юлія Світличної під час першого візиту президента Володимира Зеленського до Харкова).

Як же без активістів. Близьких до мерії. Так, від "Блоку Кернеса" йдуть голова правління "Міжнародна антинаркотична спортивна асоціація" Олександр Переверзєв і заступник голови Харківської міської організації ветеранів України Валерій Прохоренко.

picture

У мерію від Кернеса йде ряд підприємців, однак серед них також важко виявити "нових" і випадкових.

Зокрема, маловідомий бізнесмен Микита Мозговскій був раніше навіть заявлений як кандидат в депутати, а потім виключений зі списку "Європейської Солідарності". Чоловік, за інсайдерською інформацією, тримає долю пасинка Кернеса Родіона Гайсинського в торгових точках "MeatZone" (одну з таких на паркуванні харківського супермаркету коли відкривав перший заступник мера Ігор Терехов).

Ігор Фельдштейн - засновник ТОВ "Роганський м'ясокомбінат". Кажуть, що проєкт швидкоїжі "MeatZone", яка поширюється Харковом - його дітище.

Директор ТОВ "Компанія СТЕМ" Максим Шитов, можна припустити, є людиною заступника мера Євгена Водовозова (а він є уповноваженою особою в підприємстві з трохи зміненою назвою - ТОВ "СТЕМ").

Головний радник з комерційної діяльності ТОВ "МІРАННА" Олександр Мірошниченко ще недавно працював в харківському КП "Харківводоканал" на посаді начальника відділу охорони комплексу "Харківводовідведення".

Є ще троє дрібних підприємців (Олександр Касьянов, Валентина Бондар, Юлія Козачкова) і декан з Національного аерокосмічного університету імені М. Жуковського "Харківський авіаційний інститут" Юрій Прончаков, прямі зв'язки яких з мерією Геннадія Кернеса виявити не вдалося. Можливо, саме про ці "нових" людей, збільшивши їх до 40%, говорив Терехов. Але, швидше за все, їх афілійованість з градоначальником можна пояснити невловимістю ховраха - його ніхто не бачить, але він точно є.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися