У Харкові прозорість виборчого процесу буде забезпечувати чат-бот від МВС (відеоінструкція)

Програма називається #Вібори2020 і буде працювати по всій Україні

У Харкові, області та по всій Україні МВС запустило чат-бот, який створений, щоб забезпечувати прозорість виборчого процесу. Про це повідомляє відділ комунікації ГУ НП в Харківській області.

Розробка #Вібори2020 буде працювати для месенджера Telegram і створена вона для реагування на факти порушення виборчого процесу. Також чат-бот повинен підвищити захист волевиявлення громадян.

Поліція опублікувала докладну відеоінструкцію про те, як користуватися новою розробкою.


"Якщо ви стали свідком порушення і перебуваєте на місці - повідомте поліції через чат-бот https://t.me/mvs_ua_bot з вашого мобільного телефону", - йдеться в повідомленні поліції.

Чат-бот допоможе користувачам встановити наступні види порушень: підкуп виборців або комісії; фінансування агітації; ведення агітації; перешкоджання волевиявленню.

"Далі потрібно вибрати область і адреса, де відбулося порушення. Якщо ви перебуваєте на місці - одним кліком можна додати геолокацію. Після цього відправте фото або відео порушення і коментар до них. Для зворотного зв'язку можна залишити свій номер телефону ", - продовжила поліція розповідати в інструкції.

Повідомлення передається в Ситуаційний центр Нацполіціі, обробляється і реєструється, після чого на місце події вирушає патруль поліції.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харківській області поліціянти відзначили вже 127 випадків порушення виборчого законодавства.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися