Місцеві вибори на Харківщині: вже зареєстровано понад 50 заяв про порушення

Поліція відкрила 3 кримінальні провадження у ч. 1 ст. 157 Кримінального кодексу України

У Харківській області станом на 12:00 поліція зареєструвала 55 повідомлень про порушення виборчого законодавства. Про це повідомили в прес-службі обласного "главку".

За даними поліції, в даний час відкрито 3 кримінальні провадження у ч. 1 ст. 157 Кримінального кодексу України. Так, 25 жовтня в Дергачівський відділ поліції надійшло повідомлення про те, що в місті Дергачі і смт Козача Лопань через несправність запірного пристрою сейфа, в якому зберігалися бюлетені для голосування, вчасно не розпочали роботу дві виборчі дільниці. На виборчій дільниці в смт Мала Данилівка виборець у бюлетені виявив відсутність прізвища одного з кандидатів в депутати.

Слідчими за даними фактами порушено кримінальні провадження у ч. 1 ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) Кримінального кодексу України.

Крім цього, в Куп'янський відділу поліції надійшла інформація від кандидата в депутати про те, що на виборчій дільниці № 4 він виявив порушення в бюлетенях, в яких був зазначений інший номер виборчої дільниці та інші прізвища. За адресою виїжджала слідчо-оперативна група. Поліцейські зібрали первинний матеріал і опитали громадян. Проводиться перевірка.

У Первомайський відділ поліції надійшло повідомлення про те, що біля входу на виборчу дільницю в місті Первомайський невідомі особи роздають листівки і пропонують пройти опитування від Президента України.

Аналогічні звернення надійшли в Московський, Новобаварський, Золочівський, Красноградський, Ізюмський і Богодухівський відділи поліції. У Новобаварський відділ поліції надійшло повідомлення про те, що на проспекті Дзюби в кабінку для голосування зайшли двоє людей. Як з'ясувалося, 81-річний чоловік зайшов його син, оскільки дідусь погано бачить.

Також в Новобаварський ОП звернулася жінка. Вона розповіла, що у виборчих списках вказана інформація про те, що в будинку за місцем її проживання більше квартир, ніж є насправді.

У Московський відділ поліції звернувся громадянин і повідомив, що йому відмовляються надати бюлетень по цифровому паспорту. Також надійшла інформація про те, що на стоянці на вулиці Академіка Павлова висить агітаційний плакат.

Інформації про події внесені до Єдиного обліку заяв та повідомлень територіальних відділів поліції. За даними фактами проводиться перевірка. Всі обставини встановлюються.

Читайте також: Усього для забезпечення охорони громадського порядку на виборчих дільницях і в місцях розташування територіальних виборчих комісій залучено близько 6 тисяч правоохоронців, близько 1,2 тисячі працівників задіяні на патрулювання.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися