В Офісі Президента назвали дату виборів мера Харкова

Були проблеми з документами, які подавали частинами

Вибори нового Харківського міського голови пройдуть цієї осені. Про це заявив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко в інтерв'ю Радіо НВ.

За законодавством, вибори нового мера можна призначити тільки на останню неділю березня або останню неділю жовтня. Тимошенко розповів, що була "плутаниця з документами". Саме через проблеми з ними в кінці січня у Верховній Раді так і не з'явилося свідоцтво про смерть міського голови Геннадія Кернеса. Відповідно, призначити вибори на найближчий час не вийшло.

"Я думаю, тому що там була якась плутаниця з документами, вони не зайшли до Верховної Ради, вибори слід очікувати вже восени, адже терміни пройшли. Тому ці вибори відповідно до законодавства будуть восени ", - додав заступник керівника ОП.

Нагадаємо, в німецькій клініці "Шаріте" після ускладнень від коронавірусу  пішов з життя міський голова Харкова   Геннадій Кернес. Його будуть ховати 23 грудня. О 7:00 буде відспівування мера в Благовіщенському соборі. Триватиме церемонія 40 хвилин. Далі труну доставлять в Оперний театр, де з 9:00 до 13:00 всі охочі зможуть попрощатися з Геннадієм Кернесом.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, Харківському міському голові Геннадію Кернесу, збираються дати звання почесного громадянина. На честь Кернеса назвуть один із проспектів і поставлять пам'ятник. На думку Терехова, Кернес зробив такий внесок у розвиток в міста, якого не робив жоден мер, тому гідний увічнення. Це питання винесено на порядок денний для депутатів міськради.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися