Верховна Рада назвала дату виборів мера Харкова - коли йти голосувати

У соцмережах жартують, що цей Хелловін харків'яни запам'ятають надовго

Вибори міського голови Харкова відбудуться 31 жовтня 2021 року. Відповідну постанову №5292 прийняла Верховна Рада України на позачерговому засіданні 30 березня. Текст постанови доступний на офіційному сайті державної установи.

"За" проєкт постанови проголосували 249 народних депутатів. Позачергові вибори призначили на неділю у "зв'язку з достроковим припиненням повноважень Харківського міського голови Харківського району Харківської області Кернеса Г. А., на підставі пункту 30 ч. 1 Ст. 85 Конституції України".

"Призначити позачергові вибори Харківського міського голови Харківського району Харківської області на неділю 31 жовтня 2021 року. Центральній виборчій комісії з урахуванням пропозицій відповідної територіальної виборчої комісії визначити в установленому порядку обсяг бюджетних видатків, необхідних для проведення позачергових виборів Харківського міського голови", - йдеться у тексті постанови.

Також документом визначається, що Кабінет Міністрів України має вжити усіх заходів у межах своїх повноважень задля забезпечення фінансування позачергових виборів Харківського міського голови за рахунок коштів цільової субвенції з Державного бюджету України.

picture

Постанова має набрати чинності з дня свого опублікування, але перед цим її має підписати Голова Верховної Ради Дмитро Разумков. 

picture

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, у в Офісі Президента пояснили неможливість призначити позачергові вибори мера Харкова найближчим часом навесні тим, що документи про смерть колишнього голови міста, які Харківська влада мала надіслати до Верховної Ради, десь загубилися.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися