Як Ігор Терехов оцінює шанси України на вступ до ЄС та НАТО

Ігор Терехов переконаний, що потрібно докласти всіх зусиль для реалізації поставлених цілей

На думку Харківського міського голови Ігоря Терехова, членство України в Євросоюзі і НАТО є необхідним, оскільки воно стане безпековою гарантією для держави. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інтерв'ю Ігоря Терехова німецькому виданню Deutsche Welle. 

За його словами, місцева та державна влада активно працює над питанням вступу до міжнародних об’єднань. 

“Потрібно докласти всіх зусиль на дипломатичному, міжнародному рівні, завести дружні муніципальні відносини. Ми використовуємо всі можливості для якнайшвидшого вступу до ЄС і НАТО”, - зазначив очільник міста.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Харківський міський голова Ігор Терехов розповів про ситуацію з українською мовою в Харкові.

За словами Ігоря Терехова, місто Харків дедалі більше українізується, і за десять років його мешканці повністю перейдуть на українську мову спілкування. За його словами, політика впровадження українізації має бути дуже виваженою. Містяни потроху, без примусу переходять на рідну мову. Особливо таке бажання виявляє молодь.   “Харків уже довів усьому світу, що ми - українське місто. Тут росіян зустрічали не квітами, а мінометами та кулями. Харків’яни - справжні українці. Прийде час, і ми всі заговоримо українською мовою. Це питання десяти років”, - зазначив Ігор Терехов.

Також за словами мера міста у харків’ян немає паніки після заяв ворога про плани захоплення територій, і місто робить усе можливе для належного функціонування сфер громадського життя та наближення перемоги.

Детальніше про оборону Харкова читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися