Володимир Зеленський дав важливі доручення у Харкові

Президент дав доручення військовим, міністрам та керівництву області і міста

3 жовтня Президент України відвідав Харків, Харківську область та бойові бригади, що захищають регіон від окупантів. Про це Володимир Зеленський повідомив у своєму вечірньому зверненні, інформують "Коментарі. Харків".

"Заслухав доповідь генерала Сирського, також очільника обласної Служби безпеки України, Національної поліції – ґрунтовні доповіді щодо захисту Харківського регіону.

Обговорили з відповідними посадовцями – голова області, міста, міністр енергетики, голова "Укренерго", голова "Нафтогазу" та інші – захист від російських обстрілів, енергозабезпечення міст і сіл Харківщини, захист енергооб’єктів, відновлення будинків, соціальної сфери, гуманітарне розмінування", – повідомив глава держави.

Президент провів координаційну нараду щодо підготовки Харківщини до зимового періоду.

Президент України у Харкові, Володимир Зеленський

Глава держави заслухав доповіді начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова про підготовку до зимового періоду. Міністр енергетики України Герман Галущенко поінформував про готовність джерел енергогенерації до роботи в умовах зими.

Було зазначено, що станом на 3 жовтня майже 90% жителів області забезпечені електропостачанням (з урахуванням фактичної наявності людей). Лише за червень – серпень поточного року електроенергію повернули у близько 6 тис. домівок.

Попри ворожі обстріли та складну безпекову ситуацію вживаються заходи щодо повернення світла ще у близько 70 населених пунктів.

Газопостачання відновлено для понад 3,2 тис. мешканців. У 155 деокупованих населених пунктах Харківщини тривають ремонтні роботи.

Рівень підготовки житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до зими загалом становить 99,4%.

"Наразі готовність теплового господарства складає більше 98%, водопровідно-каналізаційного - 100%. Так само більше ніж на 99% готовий житловий фонд та об'єкти соціальної сфери. Усвідомлюємо, що ворог знову намагатиметься вивести з ладу об'єкти тепло- та електрогенерації, а також іншу критичну інфраструктуру. Тому одним з пріоритетних питань є забезпечення нашій інфраструктурі надійного захисту від ворожих ударів. Робимо усе можливе, щоб мешканці Харківщини цієї зими мали в оселях світло і тепло", - доповів під час наради начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Президент України у Харкові, Володимир Зеленський, Олег Синєгубов

Голова правління ПрАТ "НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький і голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафа-Масі Найєм доповіли Президентові про заходи для захисту об’єктів критичної енергетичної інфраструктури в області.

Володимир Зеленський також заслухав інформацію від голови правління НАК "Нафтогаз України" Олексія Чернишова про забезпечення стабільності постачання газу в Харківській області у зимовий період.

"На нарадах були й доручення: щодо підготовки до опалювального сезону, і щодо відбудови, і щодо фізичного захисту енергооб’єктів від російських ударів. Все треба виконати, по деяких речах – значно прискоритися.

Завтра я очікую детального звіту по проєктах відновлення від урядовців. Окремі доручення – військовим", – підкреслив Володимир Зеленський.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися