У Харківській області не буде смт – що відбулося

Президент підписав закон, згідно з яким поняття «селище міського типу» більше не буде

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 24 жовтня, підписав Закон про дерадянізацію порядку вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою України.

Про це йдеться у картці законопроекту №8263.

Документ передбачає ліквідацію чинного з 1981 року регулювання питань адміністративного-територіального устрою за радянським принципом, а натомість встановити чіткі процедури віднесення населених пунктів до категорії міст, селищ та сіл. А також закріпити на законодавчому рівні процедуру найменування (перейменування) населених пунктів та спростити деякі адміністративно-територіальні процедури.

У законопроекті також пропонується ввести поняття "поселення" замість "селище міського типу", як компактного місця проживання людей за межами населеного пункту, яке не має сталого складу населення.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Ракетний удар по терміналу "Нової пошти" під Харковом – хто отримає компенсацію від компанії

Виплати призначать кожній родині працівників "Нової пошти", які загинули внаслідок російського ракетного удару по терміналу під Харковом. Про це Суспільне Харків розповів начальник термінала пошти Максим Колесник, інформують "Коментарі. Харків".

Він каже, в одного із загиблих залишилася дитина, яка до повноліття отримуватиме від компанії кошти.

"Нова пошта" надає 60 тисяч гривень родинам загиблих. Також 10 тисяч гривень щомісяця отримає родина, у якої є дитина, це на одну дитину, та грант на 12,5 тисяч доларів, якщо вона захоче навчатися у будь-якому виші світу", — говорить Колесник.

За його словами, грошами допомагають і пораненим працівникам. "Ми повністю оплачуємо їхнє лікування, допомагаємо родинам, з ними працюють наші психологи", — додав Максим Колесник.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися