Хто з харківських нардепів-мажоритарників не голосував за відсторонення голови ВР Дмитра Разумкова

З 13 харківських мажоритарників дев'ятеро підтримали відсторонення голови ВР

Під час голосування у Верховній Раді 5 жовтня за відсторонення від проведення пленарних засідань на два дні Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова навіть серед монобільшості фракції "Слуг народу" були такі, які проголосували "проти" або "утримався". Ця інформація доступна на офіційному сайті Верховної Ради України у поіменному протоколі голосування.

Серед тих,  хто натиснув кнопку "Утримався" з народних депутатів фракції "Слуга народу" виявилися двоє мажоритарників з Харківської області - нардеп Олександр Бакумов і нардеп Дмитро Микиша.

Олександр Бакумов представляє 173-й округ, до якого входить Основ'янський та Слобідський района Харкова. Він є членом правоохоронного комітету у ВР та колишнім проректором ХНУВД. За даними ГО "Чесно" він представляє у ВР інтереси бізнесмена Вадима Слюсарєва, а також є зятем депутата Харківської облради Володимира Скоробагача.

Дмитро Микиша, який представляє у ВР 181-й округ з центром у місті Зміїв, за даними ГО "Опора" також є представником інтересів бізнесмена Слюсарєва. Він входить до комітету ВР с питань місцевого самоврядування та організації державної влади. Він довгий час був заступником мера Мерефи, а з 2010 року сам обійняв посаду міського голови. Тоді він був представником Партії регіонів.

Окрім голосування за відсторонення Голови ВР від ведення пленарних засідань, Микиша та Бакумов утрималися й у голосуванні за запуск процесу відставки Дмитра Разумкова.

Всього від "Слуг народу" "за" відсторонення Дмитра Разумкова проголосували 200 нардепів, 6 утрималися, 6 проголосували проти.

З 13 депутатів-мажоритарників Харківщини  Олександр Фельдман та Дмитро Шенцев були відсутні на голосуванні, 9 нардепів з фракції "Слуга народу" підтримали відсторонення Дмитра Разумкова. Серед тих, хто натиснув кнопку "За": Марія Мезенцева, Вікторія Кінзбурська, Олександр Куницький, Андрій Одарченко, Юрій Здебський, Євген Пивоваров, Олексій Красов, Дмитро Любота та Олександр Літвинов.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Харкові 15 осіб заявили про те, що вони бажають взяти участь у виборах міського голови, які відбудуться 31 жовтня.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися