Віце-губернатором з охорони здоров'я став М. Черняк, якого раніше звільнили за провал підготовки до Covid-19

Новопризначений заступник губернатора розповів про свої плани з реорганізації усієї системи надання медичної допомоги

Михайла Черняка повернули на його колишню посаду - заступника голови Харківської обласної адміністрації з питань охорони здоров'я та соціальної політики. Про це на сесії облради повідомила сама голова ХОДА Айна Тимчук.

Новий віце-губернатор зазначив, що він готовий працювати в команді Айни Тимчук.

"У нас є стратегічне розуміння, ми однодумці в цьому плані. Нам потрібно попрацювати над системою взагалі. Ми повинні провести аналітичну роботу: скільки у нас є грошей, в якому обсязі, на що вистачає, та інше. Найближчим часом створимо робочу групу зі спеціалістами різних напрямів - щодо ковіду,туберкульозу, онкології та іншим напрямкам. Тобто ми зараз будемо системно працювати, аби перелаштувати усю систему надання медичної допомоги", - повідомив Черняк.

Влітку 2020 року Михайла Черняка було звільнено з посади віце-губернатора ХОДА через те, що підготовка до першої хвилі епідемії Covid-19 на Харківщині була повністю провалена.

Тоді всеукраїнського резонансу набули листи харківських медиків до Міністра охорони здоров'я України: від колективу обласної інфекційної лікарні та лікарів швидкої допомоги. Вони вимагали розібратися в тому, чому попри усі обіцянки та закони, місцева влада не намагається усунути проблеми з фінансуванням, забезпеченням матеріально-технічної бази, фінансовими виплатами та забезпечення лікарів необхідними засобами захисту.

Після численних перевірок, у червні офіційною причиною звільнення Михайла Черняка назвали "припинення повноважень".

Раніше "Коментарі" розповідали, що після скандалу Черняк особисто написав заяву про звільнення з посади.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися