Ексголова ХОДА Айна Тимчук звільнила сама себе та своїх радників - що відомо

Офіційно Айна Тимчук звільнена з посади голови ХОДА з 13 серпня

Колишня очільниця Харківської обласної адміністрації (ХОДА) Айна Тимчук 13 серпня офіційно склала свої повноваження. Про це повідомляє пресслужба ХОДА.

Основний документ — розпорядження №212-к "Про припинення повноважень голови обласної державної адміністрації" підписується особисто очільницею, яка звільняє сама себе.

"Припиняю повноваження голови Харківської обласної державної адміністрації відповідно до Указу Президента України від 11 серпня 2021 року № 355/2021 "Про звільнення А. Тимчук з посади голови Харківської обласної державної адміністрації" 13 серпня 2021 року", - йдеться у тексті документу.

picture

Окрім себе, Айна Тимчук звільнила і радників патронатної служби голови ХОДА — їх було шестеро. Також окремим розпорядженням було звільнено 21 позаштатного радника голови ХОДА.

Нагадаємо, 11 серпня Кабінет Міністрів України погодив звільнення Айни Тимчук з посади голови ХОДА. На цій посаді ексочільниця провела менше ніж рік — із 27 листопада 2020 року.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що тимчасово виконувати обов'язки голови Харківської обласної адміністрації буде виконувати заступник Олександр Скакун. Він є юристом, а також офіцером Служби безпеки України, в якій він служив понад два десятки років.

Також відомо, що 10 серпня під заставу звільнили голову Харківської обласної ради Артура Товмасяна, якого звинувачують в отриманні хабаря у розмірі 1 млн гривень за те, аби один з керівників комунальних установ міста залишився на своїй посаді. НАБУ кваліфікує його дії відповідно до ст. 368 ККУ (отримання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі особою, що посідає особливо відповідальну посаду, за попередньою змовою з групою осіб, пов'язане із вимогами неправомірної вигоди).



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися