З Харкова за кордон вивезли велику партію масок

Медичні маски вивозили до Іспанії та Китаю

На Харківщині викрили схему з мінімізації податкових зобов’язань при продажі медичних масок за кордон. Про це повідомляє Східне регіональне Управління ДПСУ в Facebook, передають "Коментарі. Харків".

Повідомляється, що медичні маски та респіратори українського виробника продавали за кордон за заниженими цінами. Засоби захисту вивозили з України у лютому-березні поточного року.

picture

За одну маску брали трохи більше однієї гривні. Всього продали близько 300 тисяч медичних масок. Ринкова ціна такої партії - майже 61 мільйон гривень.

За даними слідства, організували цей бізнес працівники двох харківських підприємств. Зараз вони підозрюваними у махінаціях з ухилянням від сплати податків в особливо великих розмірах. Засоби захисту продавали громадянину Китаю для подальшого експорту.

picture

Правоохоронці вже провели низку обшуків в Харківській, Київській та Полтавській областях в ході яких виявили та вилучили низку речових доказів. 

Наразі слідчо-оперативні дії тривають.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що станом на ранок 30 березня в Харківській області зареєстрували дві підозри на коронавірус.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися