Працював головним лікарем при окупаційній владі: жителю Ізюму повідомили про підозру

Підозрюваний напередодні деокупації міста Ізюм втік до країни-агресора

У вівторок, 18 жовтня слідчі заочно повідомили про підозру у колабораційній діяльності жителю міста Ізюм. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області. 

Слідство встановило, що після повномасштабного вторгнення російських військових на територію України 72-річний чоловік добровільно обійняв посаду головного лікаря в медзакладі в місті Ізюм.

Підозрюваний активно підтримував збройну агресію РФ проти України. А напередодні деокупації міста Ізюм втік до країни-агресора. 

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що двом жителям Харківщини повідомили про підозру в колабораційній діяльності. Вони добровільно погодилися працювати у незаконному правоохоронному органі.

Зловмисники “працювали” на території с. Стрілеча Харківського району. Слідство встановило, що 40-річний мешканець с. Липці співпрацював з окупантами та став тимчасово виконуючим обов’язки дільничного інспектора поліції. Він влаштувався на посаду “т.в.о дільничного інспектора” у незаконному “органе милиции с. Казачья Лопань”. Обіймав посаду з червня по вересень 2022 року. Інший зловмисник, 25-річний чоловік з села Стрілеча, добровільно працював у псевдоправоохоронному органі на аналогічній посаді – “т.в.о дільничного інспектора”.

За даним фактом слідчий відкрив кримінальне провадження за ч. 7. ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Відповідно до санкцій, які передбачені статтею, зловмисникам загрожує ув'язнення на строк від 12 до 15 років.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися