Вимагав неіснуючий борг: на Харківщині затримали раніше судимого чоловіка

Потерпілий передав зловмиснику частину “боргу”

Слідство встановило, що в м. Первомайський Лозівського району раніше судимий 43-річний чоловік вимагав у підприємця повернення неіснуючого боргу. Розмір “боргу” -  10 тисяч доларів США. Зловмисник, у випадку відмови платити, погрожував 31-річному потерпілому фізичною розправою. Щоб залякати та підтвердити свої наміри зловмисник заволодів автомобілем “ВАЗ 2110”, який належить потерпілому. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Потерпілий підприємець заплатив підозрюваному першу частину “боргу”в розмірі 5 тисяч доларів США. Зловмисник продовжив погрожувати потерпілому та вимагати сплати залишку “боргу”.

У вівторок, 18 жовтня, у м. Первомайський, зловмисника затримали під час передачі частини суми в розмірі 2 500 доларів США.

Зловмиснику за фактом вимагання передачі чужого майна з погрозою спричинення тяжких тілесних ушкоджень потерпілому, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 189 КК України) повідомили про підозру. 

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що двом жителям Харківщини повідомили про підозру в колабораційній діяльності. Вони добровільно погодилися працювати у незаконному правоохоронному органі.

За даним фактом слідчий відкрив кримінальне провадження за ч. 7. ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Відповідно до санкцій, які передбачені статтею, зловмисникам загрожує ув'язнення на строк від 12 до 15 років з позбавленням права займати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися