В Харківській області незаконним видобутком піску завдали збитків на 65 мільйонів

Зловмиснику загрожує до 8 років позбавлення волі

У середу, 8 квітня, правоохоронці повідомили про підозру чоловіку, який незаконно видобував корисні копалини на території Харківської області. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у Відділі комунікації поліції Харківської області.

За даними слідства керівник одного із фермерських господарств з липня по листопад 2019 року організував на території селища Шестакове Вовчанського району самовільний видобуток піску. Ніяких дозволів на видобування корисних копалин він не мав.

picture

Згідно з висновками судових експертиз, своїми діями фермер спричинив зруйнування, що унеможливлює відтворення протягом тривалого часу вказаних земельних ділянок, істотне ушкодження природної території, погіршення екологічної обстановки та втрату родючості ґрунту.

Повідомляється, що своїми діями зловмисник заподіяв збитки державі в розмірі понад 65 мільйонів гривень.

Чоловіку повідомили про підозру за фактом порушення правил охорони або використання надр (ч. 4 ст. 240 КК України). Санкція статті передбачає від 5 до 8 років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває. Вирішується питання щодо обрання зловмиснику міри запобіжного заходу.

picture

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що організатори сміттєвого полігону неподалік від центру Харкова повинні відшкодувати понад 270 мільйонів гривень.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися