Будувала “бюджетну систему” однієї з громад Харківщини під час окупації: що загрожує колаборантці

Серед обов'язків колаборантки було складання звітності щодо бюджетних надходжень

На Харківщині заочно повідомили про підозру 42-річній жінці за фактом колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

За даними дізнання, жінка, уродженка м. Красний Лиман, проживала у Куп’янську. Під час окупації добровільно погодилась співпрацювати з представниками Росії. Так, наприкінці червня 2022 року жінка обійняла посаду “и.о. главного специалиста сектора планирования бюджета и администрирования доходов управления финансов” у так званій “ВГА Купянского района Харьковской области”.

Працюючи в окупаційній адміністрації, жінка допомагала формувати “бюджетну систему”. До її псевдообов‘язків входило:

  • складання звітності щодо бюджетних надходжень,

  • проведення роботи зі збирання інформації щодо соціального та економічного розвитку Куп’янського району, щоб надалі враховувати інформації під час напрацювання проєкту дохідної частини бюджету.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у результаті ворожого обстрілу за процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області було розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Слідство встановило, що 16 січня близько 7:30 ворожі війська здійснили артилерійський обстріл м. Куп‘янськ. Внаслідок ворожої атаки було поранено двоє осіб. Поранення отримали 41-річний чоловік та 65-річна жінка. Також у результаті обстрілу міста було пошкоджено 5-ти та 9-ти поверхові житлові будинки.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися